zaterdag 29 oktober 2016

Nivalis test super geslaagd!

Sinds eind van deze week verkoop ik ook enkele patronen van Sofilantjes. Uiteraard moet ik wel achter iets staan wil ik het verkopen en dus moest er een testje gemaakt worden van het Nivalis patroon. Goh wat heb ik toch een vervelende job ;).

Ik heb dit keer echt het patroon volledig gevolgd, geen aanpassingen gemaakt alhoewel ik dat officieel wel had moeten doen voor mijn dochter met een lengte van 115cm en bovenwijdte van 53cm. Ik besloot om maat 116 te tekenen en dan de tuniek variant. In mijn privé stoffenkast had ik nog wel wat lapjes liggen.... ook wel iets meer dan "wat"... oeps ;).

Het ideale van het patroon Nivalis is, dat je 2 stoffen zo mooi kan combineren waardoor ik eindelijk voor een lap van krap 50cm van Bora een bestemming had! Een uni rood tricootje had ik er ook nog bij te combineren en ik ging aan de slag met dit als resultaat.


Nivalis Sofilantjes

Tadaa....

Nivalis Sofilantjes kraag omhoog

en met de kraag omhoog gevouwen zodat je kunt zien hoe het voorpand loopt.  


Detail van de zij-lummel. De knoop past echt perfect bij het stofje, de kleur is identiek en de lijnen die erover lopen vind ik zeer passend bij de lijnen op het stofje. Helaas lukte het niet om de foto nog beter te krijgen.... geloven jullie me op mijn woord als de knoop echt perfect is? Dank u!

Tja en toen moest hij nog aan. Dat was overigens niet heel moeilijk, behalve dan dat madammeke het niet eens was dat ik de lummels vastgenaaid had. Ze vond dat mooie extra handjes die los moesten blijven zodat ze daar aan kon friemelen. Helaas meisje, het gaat zoals het gaan moet dit keer ;).
Het foto schieten blijft niet haar hobby.... 

Nivalis Sofilantjes op model

Ik zal hier even niet vertellen dat ze hier toch enorm aan het onderhandelen was wat ze zou krijgen als ik een foto zou maken.... 

Nivalis Sofilantjes op model achterkant

Oke ze kreeg haar zin.... we doen een spelletje verstoppertje MET buut! *heerlijk toch meisjes van nog net 4 jaar oud... tja en dat ik deze foto maakte heeft ze natuurlijk niet in de gaten gehad. 

Ik vind de pasvorm voor mijn smalle grietje prima! Oke, hij zit niet geheel aansluitende, maar dat vind ik eerlijk gezegd niet erg. Beetje speelruimte kan geen kwaad, ook als het een tricot lapje is. De mouwen zou ik wel wat versmallen volgende keer. Ik denk dat als je een normaal postuur hebt, dat ze echt perfect zouden zitten! 

Kortom zeer geslaagde test! Hier gaan er zeker meer van volgen! 

Stof: Bora illustrations van lang geleden ;)

PS het is hier nog vakantie, buiten een lekkere boswandeling hebben we vandaag weinig gedaan en dus zaten de haren gewoon ff snel bij elkaar gebonden met een elastiek, niets kam ofzoiets is er aan te pas gekomen. Fijn toch?9 opmerkingen:

 1. Oh wat een leukerd! Helaas zie ik je niet volgende week, want anders......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan is er ook nog zoiets als de post ;). Volgende gaat een jurk zijn. Jij veel plezier op creadoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk patroon en zo te zien handig om kleine stukjes stof ook een bestemming te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut.... had ik al een stapeltje met stofjes gemaakt die eigenlijk te klein waren.... hebben ze nu een prima bestemming.

   Verwijderen
 4. Superleuk!! Wat jammer dat mijn dochters al zo groot zijn....;-o....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tx! Ik weet natuurlijk niet hoe groot jouw dochters zijn.... maar het patroon gaat tot 164 ;).

   Verwijderen
 5. Heel mooi gedaan!! Staat je dochter heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke. En die knoopjes zijn ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anne! Jij bedankt voor het ontwerpen van dit leuke patroon :).

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...