zondag 6 november 2016

Super stoer, zacht en heel blij!

Onze middelste heeft niet altijd het geluk om eigen kleding te kiezen. Eigenlijk wordt er vooral doorgeschoven wat grote broer niet meer aan kan. Af en toe werd er eens iets speciaals voor hem genaaid wat dan ook een enorm succes was, zoals deze super toffe safari tui. Ik zie nu al weer 1 jaar en 8 maanden geleden was. *oeps* 

Maar niet getreurd, hij mocht afgelopen week een stofje uitkiezen uit de kast, eh de shopkast wel te verstaan. De keuze was snel gemaakt! De uberzachte Havik warm oranje joggingstof koos hij zonder enige twijfel.
Daarbij had ik nog een patroon wat ik uit moest testen, dus niets stond mij in de weg om aan de slag te gaan. 
Toen op donderdagavond alleen de zomen nog gedaan moesten worden, was dat ook nog eens een enorme trigger om vroeg naar bed te gaan, zodat ik voordat ik een duik in het zwembad zou nemen, zijn trui nog effekes af kon maken zodat hij op vrijdag de trui naar school aan kon.
Volgens mij hebben die koters nog nooit zo snel in bed gelegen, ook zijn zusje werd flink gestimuleerd om toch eens op te schieten * grinnik, onthouden! *.

Dit is de Abacadabra 180. Ik paste de kraag aan, ik vond het echt een veel te grote kraag en ik weet dat mijn knul daar niet blij van zou worden. Verder verlengde ik het patroon een maat. 
Op zich vind ik het een super leuk patroon, maar ik vind de naaibeschrijving echt dramatisch. Nu kan ik echt wel een beetje naaien, maar hoe ze die kraag bedacht hadden... ik vond het verre van duidelijk. Ik kan me voorstellen dat een beginnende naaister er niet blij van zou worden, terwijl op zich het patroon echt heel eenvoudig te naaien is, mits de beschrijving voldoet. 


Genoeg gebabbel, foto's op model:

Abacadabra 180, sweater


Abacadabra sweater joggingstof

Heerlijk toch die herfst? Al brengt het ook veel werk in de tuin met zich mee....


Abacadabra sweater joggingstof MaMarieke

 Wat is er nou leuker om met een hele berg bladeren te spelen?

Herfstplezier

Gewoon omdat het zo genieten was ;)  maar wel snel met jas aan, want echt warm was het niet vandaag!

Patroon: abacadabra 1806 opmerkingen:

 1. Mooie trui. Tja die beschrijvingen zijn niet altijd duidelijk. Het is dat ik hier nog een paar stofjes heb liggen om weg te werken, maar 'die vogels' vond zoonlief hier ook wel leuk voor een trui ;-)

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zoon heeft smaak!! Maar denk dat jij het druk genoeg gaat krijgen de komende tijd ;).

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...