zondag 27 november 2016

Onderbroekenlol, 3 keer is scheepsrecht!

Afgelopen avonden ben ik in opdracht voor ons grietje bezig geweest. Want, "mama wanneer krijg ik nou eens nieuwe onderbroeken, alleen die jij maakt zitten lekker", aldus madammeke.
Na heel veel uitstel gedrag, moest het er eens van komen en toen ik hoorde dat er maandag pietengym zou zijn op school, was dat een extra motivatie om nu toch eens achter het machientje te kruipen om ondergoed te maken aangezien de kleutertjes hier op school in ondergoed gymmen.

Dus avond 1 maakte ik het patroon uit de laatste Ottobre 6/2016 en dan model B. 

Bij de passessie in de ochtend ging de broek heeeeel snel weer uit, "AFGEKEURD". 
"Maar hij is roze?" probeerde ik nog.
"Maakt niet uit, hij zit niet lekker, bij de benen is hij te lang en hij is niet stevig hier" wijst naar haar taille.

Onderbroeken test, patroon Ottobre 6/2016

Dus maakte ik model A van de laatste Ottobre 6/2016 en gebruikte het tailleband elastiek met geweven ster zodat dat puntje van kritiek ook opgelost was. 
Maar wederom werd hij direct na aantrekken weer uitgetrokken. Ik drong even aan want, er zat nu stevig elastiek in, de pijpjes waren korter en de pasvorm was echt prima.
Toen kwam de aap uit de mouw.
"Dit is een jongens onderbroek. Jongens dragen broeken met pijpjes en meisjes niet, die gaan zo..." wijst keurig de vorm van een slipje aan.
Aha dus dat is het probleem, omdat de jongens in boxers gymmen, kunnen meisjes dat niet meer.

Oke ik downloadde het patroon van het onderbroekje van de droomfabriek en ging gisteren voor de 3de avond op rij een weer een onderbroekje naaien.

Onderbroek de droomfabriek

Vanochtend de passessie......

Het was lachen, gieren, brullen! 
Een meisje van bijna 5, net uit bed, glimmende oogjes toen ze de onderbroek zag en toen hij ook nog eens lekker zat, moest dat geshowd worden en de broers en papa. Draaien en schudden met de billen, rennend door huis, lachen, gekke bekken trekken en maar extra die broek laten zien die om de billen zat. Neem van mij aan dat de pasvorm super is, dat madammeke heel blij was, want show foto's van ondergoed maken we niet. Dat houden we lekker privé ;).
De broek heeft ze de hele dag gedragen, echt goed gekeurd dus. Kan ik nu aan de slag voor echt een setje!

Uitdaging? Ik vind dit een halve uitdaging, 3 avonden bezig geweest, 3 patronen gebruikt, dus stand nu op 3,5 van 10 naaisels tot 1-1-2017

patroon: Ottobre 6/2016 model A en B en droomfabriek
Stof: restjes tricot uit de restjes bak... je weet wel, al die kleine stukjes die je toch niet weg kunt gooien ;).
Elastiek: zacht tailleband elastiek van de webshop MaMarieke en elastisch biaisband met schulprandje ook uit de webshop
Uitdaging: 3,5-10 / restjes stof, blijft op 4,5m staan


Lees hier alles over de uitdaging tot 1-1-2017. Wil je nog aansluiten dan kan dat uiteraard, gezellig!

Er zijn nog steeds prachtige lappen tegen hele kleine prijsjes te verkrijgen.
12 opmerkingen:

 1. Groot gelijk dat je de foto's privé houdt, maar ik moet er zonder foto's ook om lachen.
  Jongste dochter vindt de strakke boxers trouwens helemaal niet voor jongens (vooral niet die met sterretjes van de Hema). Dus het kan nog veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja en tot voor kort wilde ze juist dus alleen de zelf gemaakte boxertjes aan. Tja ach meisjes ;). Het zal vast wel weer veranderen.

   Verwijderen
 2. Moest wel ff grinniken toen ik je verhaal zat te lezen en in gedachten zie ik ze gaan door het huis met de "perfecte" onderbroek.
  Ja het is wat want nu kun je lekker aan de gang voor haar.

  Wel een heel mooi compliment dat ze alleen die van mama aan wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! En dan ook nog even een lief snoetje erbij dat ik de allerliefste mama ben om nog even te zorgen dat ik ook echt eens aan het naaien ga voor haar.... ;)

   Verwijderen
 3. Wat jammer dat ze de Ottobre-onderbroek afkeurde! Ik vind het een mooi model. Ik ben nog in de probeerfase met het patroon. Bij poging 1 vergat ik naad aan te knippen bij de pijpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat patroon zat ook echt goed... ach het zal wel weer eens veranderen denk ik. Vanaf volgend jaar in gymkleding gymmen, dus wellicht worden het dan weer andere broekjes. Wel vond ik dat model A ook meer een boxer was dan een onderbroekje, maar wel iets minder pijpjes dan model B.

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijk verhaal weer! En een prachtig resultaat en goed op weg met de uitdaging! Succes met de set (wordt vast een serie ☺).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, zo jong, maar echt een eigen willetje!
  Broekjes zijn echt leuk en prima om kleine stukjes tricot weg te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig. ook hier onderbroekenlol. Ik heb de afgelopen week voor 3 pubers van 15/17/19 boxers genaaid met de meest lollige stofjes. vliegtuigen voor de modelvliegclub-ers, ford mustangs, draken ala ravelijn uit de efteling, skateboarders, maar de mooiste was toch wel die voor mijn eigen pubers: beren, roze bloemen en een honingpot, als grapje omdat hij had gezegd dat de kleur niet uitmaakte. Dat was natuurlijk een mooie uitdaging. Hij vond hem geweldig en hij is al aan...... ondertussen wel 7 boxers verder.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig!! De jongens hier willen er geloof ik nog niet aan... en hebben eerlijk gezegd ook genoeg passend ondergoed in de kast liggen ;).

   Verwijderen
 7. Ha ha, heerlijk verhaal! 'k Heb al heel wat genaaid voor m'n meiden, van jurkjes tot winterjassen en van alles wat er tussen zit. Maar onderbroekjes nog nooit... Misschien toch m'n restjesbak eens nakijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...