woensdag 16 november 2016

Deel 1 van mijn uitdaging, Nivalis

Wauw wat een leuke reacties en aanmeldingen op mijn nogal spontane blogberichtje over de uitdaging die ik via Sancho aangegaan ben! Volledig niet doordacht, zomaar borrelde het in mij op om een lap stof voor alle ijverige naaisters te gaan verloten. Soms moet je gewoon je ingeving volgen he?

En dan nu, mijn eerste naaisel! 
(onder aan het blog nog wat antwoorden op vragen over de uitdaging)
Vandaag was middelste knul bij opa en omi, liet ik me grandioos in maken met het spel Set en daarna met memorie door de oudste en de jongste. Zij vertrokken naar boven naar de legokamer,  zette ik de kippenbouten in wijn op, I love slow coocking en vertrok ik naar het atelier.Ik naaide een Nivalis jurk. Eerder maakte ik de tuniek en die was een groot succes! 
Afgelopen weekend was ik bij Kateris in Oosterhout en nam ik deze lap mee, voelt zacht aan met zeker wol en stretchie.. Het was wel passen en meten, de kraag heb ik wat kleiner gemaakt want ik had niet meer stof, maar ik vind het een geslaagde jurk! 
Aanvankelijk had ik ook de lummels gemaakt, maar uiteindelijk toch niet mee genaaid. Het werd te druk en ik vond het afdoen aan het geheel en patroon van de stof. 


Achterpand

Dochterlief ligt al op bed, dus de aan foto komt zeker nog voorbij straks in het eind overzicht. Die houden jullie nog te goed!

Stof: Kateris
Stand uitdaging: 1-10 naaisels / 1m stof


*****
Ik krijg heel wat vragen, vanaf wanneer de uitdaging begint, tot wanneer je je kan opgeven, specifieke naaisels etc.
Lieve lezers, er zijn geen "strenge" regels, je kunt beginnen vanaf dit weekend want toen ben ik officieel ook begonnen. Dus heb je toevallig dit weekend iets genaaid, dan mag dat zeker mee tellen!
Maar ook als je later wilt starten vind ik het ook prima!
Waar de naaisels aan moeten voldoen? Ik denk dat je dat prima zelf in kunt schatten. 10 van dezelfde kledingstukken is natuurlijk iets anders dan 10 verschillende naaisels... maar als jij vindt dat het bij de 10 naaisels hoort, wie ben ik dan om te zeggen dat dat niet zo is? 

Het gaat er vooral om dat we gewoon lekker bezig zijn, elkaar inspireren en om ook in deze drukke periode tijd voor ons zelf vinden en heerlijk bezig kunnen zijn met onze hobby!!


7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke jurk is het geworden!
  Misschien moet ik hem ook op mijn lijstje zetten. Nu al twee avonden achter elkaar heerlijk boven zitten freubelen het werkt dus wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Doen! Ookal is het nog geen 5 december 😆, dan zet je je schoen maar een keertje zodat je het patroon mag gebruiken. Fijn dat je heerlijk bezig bent geweest de laatste avonden! Dat is eigenlijk gewoon de bedoeling. .. niet op de bank ploffen, maar lekker wat voor jezelf doen. Geeft energie!

   Verwijderen
 2. Leuke jurk. Heerlijk toch dat iedereen zo gemotiveerd raakt om lekker achter de machine te gaan zitten!

  neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie je al helemaal zitten in je atelier, wat heerlijk!
  Mooie jurk en wijze woorden over de uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk patroon hé?! Zowel bij mij als bij mijn meiden favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...