donderdag 20 april 2017

Wiske 2 uit "Mijn tas"

Het boek "Mijn tas" vind ik toch echt wel een pareltje! Zulke leuke patronen die ook nog eens perfect kloppen. Handige beschrijvingen met foto's, gewoon echt een must have!

Mijn nichtje vroeg mij laatst om voor haar verjaardag een zwemtas te maken. Niet voor zwemles, nee deze dame zwemt graag en heeft onlangs haar eerste zwemwedstrijd gezwommen. Haar mama appte toen heel trots de tijden door en nog even de mededeling van nichtje:
"Dat nu de rugtas nog mee moest maar dat volgende wedstrijd de zwemtas van tante Marieke mee kon". Pfff toen kreeg ik het toch even warm, want dat was precies 1 week voordat we elkaar weer zouden zien en eerlijk is eerlijk, ik had nog geen steek gezet, laat staan het patroon uitgetekend en de voering uitgekozen. Eigenlijk was het gewoon niet tot mij doorgedrongen hoe ontzettend graag ze die tas zou willen. Shame on me!!

Maar goed, ik ging aan de slag met dit als resultaat...
(de originele foto's die ik met zorg maakte in het zonnetje buiten heeft manlief per ongelukt gedelete. Bij de detail foto's zie je nog net het gras en het zonnetje. Ik vroeg dus nog even om een foto aan mijn broer)

Mijn tas - Wiske 2

Het werd dus Wiske 2 uit het boek "Mijn tas".
De buitenstof is een geplastificeerd katoen. Slechts 50cm had ik nodig. Geplastificeerd katoen is wel zo praktisch in de natte kleedkamers van het zwembad.
De tas heb ik verstevigd met ByAnnie's Soft & Stable. Dan blijft hij zo mooi zijn vorm houden, ookal zit er niets in.

Zwemtas Wiske 2- Mijn tas

Voor het tassenband koos ik de katoenenkeper versie en de rits van de rol. Dat werkt snel en simpel. Ik koos voor stoer blauw want mijn nichtje is ondertussen toch al 8 geworden.


naden afgezet met biaisband

De naden heb ik afgewerkt met een biaisband. Eerlijk toegeven, dat was nog niet zo makkelijk. 

binnentasje

Mijn broer liet nog even weten dat er ook een plekje in de tas moest zijn om haar zwempas in te stoppen. Een leuke toevoeging vond ik. Ik gebruikte voor het eerst de netstof / mesh fabric. Wat is dat leuk spul zeg! Praktisch, want met een blik kun je direct zien wat er in het vakje zit. Ik werkte het af met een zelf gemaakt biaisbandje en een stukje rits van dezefde rol als de buitenrits.

Mijn nichtje was super blij met haar tas en ik vond het super tof om hem voor haar te maken!

patroon: wiske 2 uit "Mijn tas"
stof: buitenstof geplastificeerd katoen, voering, een katoentje wat nog in mijn kast lag
versteviging: ByAnnie's soft&stable


14 opmerkingen:

 1. Kan me voorstellen dat nichtje blij is met zo'n tas en dus ook met jou als haar tante! Ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Prachtig! En wat een super leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen wil wel zo'n tante:-)). Wat een leuke tas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) :) dan zou ik het wel heeeeel druk krijgen ;)

   Verwijderen
  2. Haha, ja dan heb je niet genoeg aan 24 uur in een etmaal;-)

   Verwijderen
 4. Oh leuk! Dat boek stond op mijn lijstje voor mijn verjaardag, maar ik heb hem niet gekregen... ( Maar ik bedenk net dat ik een envelop met geld kreeg, dus ik moet m gewoon kopen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut doen!! Dat is echt een boek waar je geen spijt van zult krijgen! Dacht dat iedereen dat boek overigens al had... :). Nog gefeliciteerd trouwens.

   Verwijderen
 5. Wat een bofkant is je nichtje zeg!

  Ik heb juist vanmiddag het boek Mijn tas besteld. Ik heb het nu geleend van een mede Sanchoër maar die moet natuurlijk wel eens terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd fijn om iemand te verwennen met iets zelf gemaakts :). Veel plezier met het boek en ben benieuwd wat jij er als eerste uit zal gaan maken!

   Verwijderen
 6. Dat boek is super en wat heb je een prachtige uitvoering gemaakt van de Wiske!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...