woensdag 26 april 2017

Wonderf(i)ul, spelen met garens

Ik kreeg zomaar een heel leuk pakje. Een voorbewerkt lapje met versteviging, een klosje Mirage overlopend kleurgaren, een klosje groene Dazzle met glinstering (helaas lukt het me niet om dat op de foto te krijgen) van Wonderfil en een notitieboekje. Daarbij zat een opdracht om het lapje met de garens te versieren en dan als cover voor het notitieboekje te gebruiken.
Leuk zijn dat soort kadootjes! Heerlijk relaxed werkje, daar word ik blij van.

Wonderfil garens met opdracht

Toch wel heel erg verwend dat de basis gewoon al gemaakt was. Het zwarte lapje was al voorzien van versteviging en doorgestikt op 3 plaatsen. Zelf zou ik deze kleuren niet uitgekozen hebben, maar ik heb expres gewoon het pakketje gebruikt zoals ik het gekregen heb.

garenvoetje

Heel toevallig heb ik een tijdje terug een garendecoratievoetje gekocht. Bij mijn Bernina quilt blok 3, is nog niet helemaal af, had ik het voetje een keertje uitgeprobeerd. Super leuk om nu dus verder mee te spelen en uit te testen. 

stikken, stiksels, garens

In het midden startte ik met een siersteek die op mijn machine zit. Daarna bedacht ik me dat het eigenlijk tof zou zijn om juist alleen maar standaard steken te gebruiken die op alle machines wel zitten. 
Het dikkere Dazzle kan niet door de bovenkant van de machine. 
Ik had kunnen kiezen het decoratieve spoelhuis te gebruiken, maar ja, dat zal ook niet iedereen hebben en dus heb ik het draad met een glinster echt alleen opgestikt. Ik gebruikte een gewone zigzag en een gestikte zigzag om de dragen op te stikken. Enkel draads, maar ook een vlecht van de Dazzle gemaakt en losse draden naast elkaar gelegd om verschillende effecten te krijgen.
Op een aantal plaatsen heb ik nog een enkele normale steek er tusssen genaaid met verschillende steeklengtes en smalle zigzagsteek ter vulling.

Stikken, zigzag, gestikte zigzag, wonderfil, mirage, dazzle, MaMarieke

Na verloop van tijd zag mijn lap er zo uit.
De naden werkte ik nog eens af met een zigzag met gewoon zwart garen. Vervolgens heb ik een smal zwart satijnbandje op de uiteindes met een zigzag gestikt om het begin en einde van de steken extra af te werken. Gewoon omdat ik dat mooier vind.
Cover notitieboekje

Tot slot om het boekje vouwen, maat nemen, afstikken en omdat ik een koordje wel makkelijk vind om te weten waar ik gebleven ben in het boekje, heb ik die nog snel even gewoon op het notitie boekje onder de cover geplakt.

Binnenzijde notitieboekje


Uiteindelijk vind ik het echt een heel tof boekje geworden. De kinderen hebben ook al laten blijken dat ze het niet erg vinden om het tot hun eigendommen te laten behoren, hahaha.

Ik twijfel nog wat ik ga doen, zeker omdat het mijn kleuren niet echt zijn. 
Ga ik het zelf houden, aan 1 van de kinderen geven (goh dan zal ik zeker nog 2 exemplaren moeten maken voor de anderen, maar dat zou echt geen straf zijn ;)) of weggeven aan iemand anders?

Zou jij ook eens zo'n cover willen maken? 
Uitleg over garens, welke spanning, welke naald etc willen krijgen?
Dat alles op je eigen machine?
Ik hoor het heel graag :).

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...