Een eerste poging voor glutenvrije krentenbollen deed ik laatst en de jongste 2 en ik waren laaiend enthousiast. Heerlijk zacht, lekker van smaak en nog een beetje warm..... jammie.
Op instagram postte ik deze foto al en natuurlijk kreeg ik de vraag welk recept ik had gebruikt.
De 3 krentenbollen zonder krenten/rozijnen zijn voor middelste knul, want hij houdt niet van krenten en rozijnen in brood, maar wel van krentenbollen :).
Dus hierbij mijn variant op de Emmy's glutenvrije krentenbollen
245 gram Dove's Farm glutenvrije witte bloem
3 flinke theelepels fiberhusk
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel (mag best nog wat meer zijn)
1 ei
40 gram roomboter
7 gram gist
40 gram bruine basterdsuiker
175 ml water, lauw warm
250 gram rozijnen
1 losgeklopt ei
****
1.Verwarm de oven voor op 220C.
2. Wel de rozijnen in een kom met warm water.
3. Meng gist met suiker en 175 ml lauw warm water.
4. meng de bloem, fiberhusk, zout, bakpoeder, kaneel, het ei en de boter
5. Voeg dan de gist met het water en de suiker toe (dit zal ondertussen zijn gaan bubbelen) en mix met een mixer met deeghaak voor 5 minuten.
6. Laat tijdens het mixen de rozijnen uitlekken in een zeef. Maak ze niet helemaal droog anders nemen ze weer vocht op uit het deeg en worden je broodjes te droog!
7. Draai na 5 minuten mixen voorzichtig de rozijnen door je deeg (mag ook met de hand met een spatel).
8. Maak met twee eetlepels 10 bolletjes, als je de lepels tussendoor steeds nat maakt, blijft het beslag niet plakken aan de lepels.
9. Maak de krentenbollen af door er voorzichtig wat van het losgeklopte ei bovenop te smeren
10. Laat de krentenbollen nog zo'n 30 minuten rijzen.
11. Bak de krentenbollen 15 minuten
Ziet er lekker uit. Ik ga ze ook eens proberen (met gewone bloem 😉)
BeantwoordenVerwijderen