zondag 21 januari 2018

De grote uitdaging!

Vorig weekend gaf onze eeuwig geduldige oudste zoon mij een schop onder de kont. 
Nou ja dus eigenlijk toch niet eeuwig geduldig, maar ik geef hem groot gelijk want hij wacht al zooooooo lang op een nieuwe pyjama broek. Tja dat heeft gewoon niet zoveel prioriteit he, want wie ziet nou die hele hoog water pyjama broeken de gedragen werden.... ohh wat ben ik een slecht moeder.

Maar goed, er kwam een opdracht van meneer. 
Als eerst zou er een pyjama broek voor hem gemaakt worden en daarna een trui voor hem. 
Oke..... misschien moet ik maar eens naar hem luisteren, want dat wil ik ook zo graag dat hij dat naar mij doet ;).

Ik ging diezelfde dag nog aan de slag, de nood was echt heel hoog.
De volgende dag was de broek af, maar toen kwam de uitdaging.... foto's nemen van mijn schatje.....

Ach er zijn er uiteindelijk een aantal best gelukt, kijk maar mee. 

tijgerpyjama MaMarieke

Waarom normaal doen als het ook anders kan?

tijgerpyjama MaMarieke, stof swafing

Stil zitten is geen optie.....

tijgerpyjama MaMarieke, stof swafing

Tja best een indruk gekregen zo toch? 
Bedankt voor jullie begrip *proest* mocht je tips hebben om een 10 jarige op de foto te krijgen, dan hoor ik het graag.

Het shirt maakte ik al eerder, als verrassing voor hem. Het is een Billie van Zonen09. Prima maat, maar het maakt hem erg bleek dus afgekeurd als shirt voor overdag (behalve dan op de pyjama dagen ;) )

De pyjama broek maakte ik al eerder als kadootje met Sinterklaas. Kijk maar hier.  De boorden maakte ik een tikkeltje langer. De knul groeit zo hard! 

Hij is er super blij mee, wil het liefste de hele dag in pyjama rond blijven lopen. Nu beginnen de onderhandelingen dus over wanneer er gewone kleding aangetrokken moet worden. Soms word ik er best moe van... die onderhandelingen.

Pyjama broek maakte ik van het restant van de zwarte tricot die ik voor de andere pyjama gebruikte. De tijger stof is van Swafing. 
Uit 1meter haal ik dus precies 2 broeken in maat 164/170

2018 in: 0 / uit:1

6 opmerkingen:

 1. En jahoor, jij bent ook gestart met naaien dit jaar! Mooie pyjama. Zou mijn vent ook gelukkig van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa zit wel ff in een naaidipje..... maar heb ook nog 2 quiltblokken al genaaid, moet ik nog even op de foto zetten en bloggen. Moest eerst gebeuren. Nu maar verder voor de oudste, trui moet ook nodig komen. Maar merk dat dit soort verzoeken me een beetje doen blokkeren ;). Knop om en actie!

   Verwijderen
 2. Wij hadden gisteren een zeldzame thuisblijfdag aka pj'dag als je het aan de kinderen vraagt. Toen we toch even naar buiten moesten, vroeg zoonlief doodleuk of het ok was als hij zijn kleren gewoon over zijn pj heen zou aandoen. Om maar te zeggen dat ik het hélemaal snap, dat fenomeen 'onderhandelen'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha geweldig! Tja en dan komt carnaval eraan (geen idee of jullie dat vieren) werd al geopperd om in pyjama te gaan :).

   Verwijderen
 3. Een mooie pyjama! Wat bij ons de regel was omtrent aankleden; ontbijten mocht in pyjama, iets drinken ook, maar was je bij het koffiemoment nog niet aangekleed dan kreeg je geen koekje of snoepje. Over het algemeen werkte dat wel. (nu zit ik zelf wel eens in pyjama aan de koffie op een vrije zaterdag, maar dat kan als de kinderen de deur uit zijn)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...