woensdag 31 januari 2018

Jammie!

Afgelopen weekend maakte ik weer wafels. Zelf had ik geen zin in een zoete lunch, maar ik was vergeten brood te bakken en de soep was ook op. Dus ik maakte een hartige variant (nadat ik eerst een lading neutrale wafels gebakken had voor de kinderen want zij wilden natuurlijk niet direct geloven dat mijn experiment lekker zou zijn).

Op insta (@mamariekes) en mijn prive fb postte ik een foto. Ik kreeg heel wat reacties en diverse vragen of ik het recept ook wil delen. Natuurlijk wil ik dat.

Een basisrecept heb ik ergens van het web gehaald, waar precies weet ik niet, want ik heb het overgeschreven in mijn receptenmapje. Ja overgeschreven, gewoon in een 23 rings multomap, goh wie heeft die nog? 


recept hartige glutenvrije wafels


Basis recept voor ongeveer 12 wafels

250 gr glutenvrij bloem 
half zakje bakpoeder
1 thl (bakkers)zout
450 ml  melk
2 eieren
2 el olie

recept hartige glutenvrije wafels
Voor de bloem gebruik ik een mix van teffmeel, tapiocazetmeel, boekweitmeel (niet te veel want ik vind die smaak altijd snel overheersen). Verhoudingen zijn eigenlijk altijd verschillend, afhankelijk hoeveel er nog in een zak zit ;). Ik doe maar wat, als het maar 250 gram wordt. Soms gebruik ik ook nog wat rijstmeel of maismeel, maar liever kies ik voor de eerste 3 varianten omdat die meer voedingsstoffen bevatten.

Als zout gebruik ik bakkerszout vanwege het extra jodium en als olie olijfolie.

Alles bij elkaar mikken en de mixer aanzetten. Uber simpel en dan wafels bakken.
Nadat ik 6 wafels gebakken had heb ik het volgende toegevoegd aan het overgebleven beslag (dus de helft van bovengenoemde recept)

1 flinke eetlepel italiaanse kruidenmix 
wat geraspte oude kaas 
3 plakken achterham in kleine stukjes gesneden

Mijn beslag zag er toen zo uit.

beslag glutenvrije hartige wafels

Ik weet het, het ziet er niet erg aantrekkelijk uit...

Ik gebruikte mijn favo italiaanse kruidenmix van het merk "Wagner" uit Duitsland te koop bij Kaufland, echt een aanrader mocht je bij de grens wonen! Hoeveelheid geraspte kaas weet ik ook niet precies. Ik maakte het kleine blokje kaas op wat nog ik de kaasbak lag. Ongeveer een handje geraspt was dat. 

Allemaal vonden we deze variant heerlijk! Zelfs dochterlief die geen kaas lust.... genoot..... het smaakte precies naar de courgettebodem pizza... eh ja, want daar zit ook kaas en italiaanse kruidenmix doorheen *grinnik*.

Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed😊. Zou ik zelf nooit aan gedacht hebben om hartige wafels te maken, maar dit klinkt echt de moeite waard😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt heerlijk hier worden de Italiaanse kruiden ook voor van alles gebruikt hoor ik haal ze bij een Turkse winkel in Waalwijk

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...