zondag 11 februari 2018

Hoodie for me

Laatst was er zo'n toffe sale bij Makerist. Je weet wel, heul veul patronen 2 euro. Vreselijk dus..... ik mikte een paar patronen (don't ask how many) in mijn mandje en rekende af. 
Soms moet je gewoon niet teveel nadenken ;).
Nou heb ik ook nog eens een hekel aan printen en plakken..... dus van alle patronen die ik ondertussen in mijn bezit had, heb ik eindelijk eens een fatsoenlijke A0 print laten maken. Tja en die doos kwam eind van de week binnen. 

Perfect moment om een eerste patroon uit te testen, heb nog een paar mooie stofjes die verwerkt moeten worden, snap je? Als eerst maar eens een stofje uit de kast gepakt die al 1,5 jaar denk ik stof lag te happen. Toch niet zo'n geweldig stofje, maar prima draagbaar als het per ongeluk de test toch goed uitvalt. 

Käthes Schwester, MaMarieke

Ik gebruikte patroon Käthes Schwester Hoodie.... en eigenlijk houd ik niet van capouchons, maar ik vond de voorzijde zo mooi.... Ik tekende maat 42, deed een FBA (op de manier zoals uitgelegd staat bij het Nivalis dames patroon. Echt een super manier. Heb mijn oude wijze uit het raam gegooid en volg de wijze van Sofilantjes. Werkt voor mij perfect.

Käthes Schwester, MaMarieke

Voor de test maakte ik de eenvoudige gladde voorzijde ook al heeft de geplooide mijn voorkeur. 

Kun je me nog volgen? Waarom ik dat deed? Omdat voor een test de simpele versie snellere te naaien is, en je daarbij (vind ik) beter eventuele wijzigen kan doorvoeren. 

Er moeten zeker nog aanpassingen aan gedaan worden, maar deze versie is zeker al draagbaar! 
De leuke halsuitsnijding zie je niet zo goed door de stof die ik gebruikt heb. 
Op naar een volgend exemplaar :).

Patroon: Käthes Schwester, maat 42 met FBA
Stof: geen idee waarvandaan, beetje wolachtig, uit mijn voorraad*Sommige links in deze post zijn affiliate links. Dat betekent dat als je via deze link een bestelling plaatst bij Sofilantjes, ik een kleine bijdrage daarvoor krijg. Voor jou wordt het patroon niet duurder. Uiteraard doe ik dit alleen omdat ik volledig achter dit patroon sta! Maar volgens mij was dat al wel duidelijk uit mijn blogbericht

3 opmerkingen:

 1. Ahh die sale van makerist, daar trap ik ook in. Maar ik heb ook veel patronen die dan niet op a0 zijn, en ik houd niet van papierplakken...resultaat: patronen niet gemaakt. Maar ik heb mij voor genomen ze wel te maken!
  Hoodie ziet er leuk uit, de hals is inderdaad erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad viel mij ook tegen hoeveel patronen er op A0 waren. Dus wordt toch ook plakken en dan maar eens goed bedenken hoe ik dat weer netjes opruim, want dat vind ik ook een dingetje. Misschien moeten we eens een uitdaging organiseren om door de Makerist patronen te komen ;).

   Verwijderen
  2. Dan doe ik met je mee, want ik heb toen ook (weer) een aantal patronen in mijn mandje laten verdwijnen haha.

   Mooi proefexemplaar geworden zo. Heb even bij het oorspronkelijke patroon gekeken, die rimpels zijn ook erg mooi.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...