vrijdag 5 december 2014

Bolero, variant op Brooklyn van Farbenmix

Met de koude in aantocht vorig weekend, bedacht ik dat er ook wat warmere truitjes moesten komen. Aanvankelijk wilde ik gewoon eens een standaard patroon gebruiken, want eerlijk is eerlijk het kost best wel wat tijd om "even" een patroon te tekenen. 
Al bladerend door boeken zag ik het vestje "Brooklyn" van Farbenmix in Hippe Kinderkleding zelf gemaakt. Maar na het opmeten van het patroon kwam ik tot de conclusie dat de pasvorm waarschijnlijk niet echt geweldig zou gaan zijn voor ons meisje. Dus tekende ik vanuit het basispatroon wat ik al heb klaar liggen, een eigen variant op het Brooklyn vestje. 


Bolero vestje ala Brooklyn van Farbenmix

Ik had nog een klein restje rode nicky verlours liggen. Voorpandjes en achterpand gingen uit 1 stuk eruit, maar de mouwen niet. Ik heb het opgelost door manchettes te gebruiken die ik iets smaller maakte dan de mouw zelf. 

elastisch biaisband als afwerking en sluiting

Ik werkte het vestje af met elastisch biaisband wat ik met een gestikte zigzag steek vast stikte. Deze gestikte zigzag gebruikte ik voor het eerst, geeft een heel leuk effect!

vestje nicky velours

A-lijn rokje met vestje

Afgelopen woensdag was ons meisje jarig, 3 jaar. Het eenvoudige A-lijn rokje in combinatie met dit vestje staat heel vrolijk! Weinig zin had ze voor foto's.... maar in een onbewaakt ogenblik terwijl ze net het poppenhuis uitgepakt heeft was er toch een foto moment.

Het vestje heeft een perfecte pasvorm. Ik ga zeker dit patroon nog wat verder uitwerken en andere variaties erop maken om wat warms mee te naaien voor de winter.

Patroon; zelf getekend als inspiratie het farbenmix patroon "Brooklyn" gebruikt
stof: UWYH restje rode nicky verlours
afwerking: elastisch biaisband uit de shop


2 opmerkingen:

  1. Leuk! Grote meid wordt ze al... Nog gefeliciteerd!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog gefeliciteerd! Leuke bolero is het zo. Ideaal om je inspiratie los te laten op goed zittende grondpatronen. Toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...