dinsdag 24 januari 2017

Bernina crazy colours mystery quilt

In mijn eerste post van dit jaar, heb ik op punt 4 van mijn voornemens genoemd dat ik de crazy colours mystery quilt zou gaan volgen. Volgen, niet per se mee doen... gewoon eens zien wat het gaat worden. Niet direct ja zeggen op iets wat totaal onbekend is en dan verzanden in irritatie.
Maar na het zien van het eerste blok, ben ik gezwicht en ga ik mee doen! 

Elke maand komt er op het Bernina blog een patroon met uitleg online en na een jaar heb je dus een quilt. De quilt is ontworpen om de siersteken van je naaimachine te gaan gebruiken. 

Check:
Naaimachine: basisbehoefte aanwezig, ach en dat ik op een Pfaff naai, dat weet niemand ;)
 Siersteken: die heb ik voldoende en gebruik ik veeeeeeeeel te weinig
Siergarens: in overmaat in de kast
Overige versiersels: bandjes, lintjes, kraaltjes etc voldoende aanwezig
Stoffen: ............................................

uh stoffen? Effen stoffen? Katoentjes? zo'n 8 kleuren en wit en zwart?? 
Mijn stoffenkast is best wel aardig gevuld, maar echt eerlijk? Nee effen katoentjes die heb ik niet.

JOEHOE ik mag shoppen

en dat deed ik dus :)

Bernina crazy colours mystery quilt basis stoffen

Gewoon ubersimpele katoentjes kocht ik. Van elk 50cm alleen wit en zwart een hele meter. Juist precies zoals de voorbereidingen voorschrijven. Niets meer of minder... nou ja, oke 1 stofje extra omdat ik de kleur op het computer scherm niet goed bij de groen tinten kon inschatten. En eigenlijk had ik verwacht dat de 3de stof van rechts meer petrol blauw was dan groen. Heel misschien komt daar nog een vervaning voor... heeeel misschien he ;).

Dat ik daarbij nog 3 tricot lapjes bestelde om aan het bedrag te komen zodat er gratis verzending was... spaarde ik mooi toch de verzendkosten uit ;). Ben ik alleen vergeten een foto van te nemen. Die zien jullie zodra ze verwerkt zijn oke? en ja ze komen netjes bij de statistieken in de rechter kolom. Vals spelen doen we niet aan.

Tja en toen... 
toen bedacht ik dat mijn moeder bijna jarig is 
(en ik zelf ook en voor beide is het een kroonjaar... ff vergeten deze info hè ;).
Wat zou het nou leuk zijn om haar weer enthousiast te kunnen krijgen voor het naaien opzich. 
Want vroeger naaide ze oh zo veel (en ik helemaal niets) maar sinds haar nieuwe naaimachine (ondertussen alweer 17 jaar geleden) heeft ze niet heel actief meer genaaid. Dus ik stuurde het linkje van de quilt door. Als eerste reactie kreeg ik te horen dat ze daar geen goede naaimachine voor had. Moet je weten dat ze 17 jaar geleden speciaal die Bernina kocht omdat er zoveel quilt steken op zaten.... maar ja die moeten allemaal met de computer nog aangestuurd worden, dus erg omslachtig, zeker als je het niet vaak doet. 
Maar na mijn voorstel om de quilt samen te gaan maken, werd ze wel enthousiast! 
Dus dit jaar gaan wel zeker 1 keer per maand gezellig samen aan de naai. Ieder maakt een eigen quilt met hetzelfde patroon. Zij dook in de kast en nam wat lapjes mee uit haar voorraad. Alleen het eerste uurtje uitzoeken was al gezellig. 

nog meer quilt lapjes

Heel duidelijk verschil tussen mijn moeder en mij? 
Ik laat het los, zie wel waar het schip gaat stranden. Pak wat ik op het moment leuk vind en nodig vind. Zij wil alles meer plannen als een ervaren quiltster. Ben benieuwd hoe het gaat worden.

In ieder geval vind ik het super tof dat ik haar enthousiast heb gekregen en dat we komend jaar echt een gezamelijk project hebben en samen gaan naaien! Tof verjaardagskado voor ons beiden eigenlijk!
Dank je mams!
10 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk om samen met je moeder gaat naaien:-))) (stiekem een beetje jaloers op: mijn moeder woont daar helaas te ver weg voor)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat jammer voor je! Hier half uurtje rijden, dus dat is prima te doen. Op dagen dat de kinderen op school zitten, zodat we ook ongestoord bezig kunnen gaan.... en dan gezellig samen ze ophalen van school. Eerst moeder-dochter tijd, daarna oma-kleinkinderen. :)

   Verwijderen
 2. Leuk dat je het samen met je moeder gaat doen! Gezellig zo met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk meid, geniet ervan dat je dit samen met je moeder kan doen. Heerlijk. Dat levert voor ooit mooie herinneringen op. Dat samen bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook precies waarom ik het nu wil doen...van uitstel komt misschien afstel en dit is zo'n mooie setting dat elke maand je wel wat moet plannen.

   Verwijderen
 4. Leuk en alvast heel veel plezier en succes samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig samen met je moeder gaan naaien! Mijn moeder naait ook (heb het *ooit* van haar geleerd) en woont niet eens ver weg, maar samen naaien: daar komt het nu eigenlijk nooit van. Misschien toch eens gaan voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enne... veel plezier samen! Ben heel benieuwd naar het resultaat!

   Verwijderen
  2. Dank je! Ik heb nog nooit met mijn moeder genaaid... vroeger ook niet want ze wilde altijd alles zelf doen, of het was zo lastig om even een ander kleurtje garen op te zetten ;). Dus een unicum. We gaan het echt inplannen, want er moet wel even gereden worden.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...