dinsdag 3 januari 2017

Welkom 2017 met meer workshops, taart, cijfertjes en een spijkerbroek

Het nieuwe jaar is al bijna 3 volle dagen oud, hoogste tijd om jullie ook allemaal een 

mooi
gezond
liefdevol
 en vooral creatief 
2017

te wensen!

Volg je hart, want dat klopt


De afgelopen dagen heb ik eens nagedacht over goede voornemens. 
Ik volg in ieder geval ook dit jaar weer mijn hart, want mijn naailiefde heb ik volledig terug gevonden. Ook is er veel gebeurd afgelopen jaar, waardoor er veel meer rust heerst en ik zorgen kan loslaten. Zo ontzettend dankbaar daarvoor!
Het nieuwe jaar ben ik alleen niet geweldig in gegaan. Half ziek, een hoofd vol snot wat weinig ruimte overlaat om echt helder na te denken. Mijn goede voornemens zijn dus nog niet heel concreet, maar het volgende kan ik melden:

1. Ik ga geen voornemens/doelen maken voor jaarbasis, dat is niet aan mij besteed, maar pak kortere periodes. Dat werkte in ieder geval geweldig voor afgelopen uitdaging. In het eerste kwartaal wil ik in ieder geval een goed passende spijkerbroek voor mezelf maken. Dat klinkt easy peasy, maar he, mijn figuur is niet zo geweldig..... dus het is echt een uitdaging! 

2. Dit jaar wil ik meer activiteiten in mijn atelier gaan plannnen, naast samennaaidagen ook workshops, dus als je interesse hebt, houd dan mijn blog in de gaten! 

3. Ik houd van statistieken, cijfertjes etc... dus waarom heb ik niet eerder bijgehouden hoeveel meter ik vernaaide? Hoeveel lappen verwerkt werden? Hoeveel lappen erin gingen? *eh dat laatste weet ik wel, dat was natuurlijk veel te confronterend om bij te houden ;). Is ook echt zo moeilijk om niet dat laatste leuke couponnetje zelf te houden, of alvast een metertje voor een tof jurkje of trui af te knippen en in de wasmachine te doen.... verleidingen, jullie hebben tenminste nog een computerscherm ertussen zitten. 
Anyway, ik ga dit jaar dus bijhouden hoeveel meter vernaaid wordt en hoeveel meter aangeschaft wordt... of in hoeveelheid lappen, daar moet ik nog ff over nadenken, want ik meet niet alles wat ik gebruik.

4. De crazy colour mystery quilt ga ik volgen... je leest het goed, volgen. Ik heb nog nooit gequilt, weet ook niet of ik dat wil, maar heb wel zo mijn eigen idee wat ik met die "lap" (oh wat klinkt dat oneerbiedig) zou willen maken die ontstaat. Maar eerst wil ik wat meer zien wat je moet gaan doen voordat ik uberhaupt ga beslissen of ik mijn eigen draai *oeps ben ik nu heel eigenwijs* eraan ga geven. Op zich trekt het idee me namelijk wel om meer met siersteken van mijn naaimachine te gaan doen, want ik heb er veel.... heeeeel erg veel... en ik doe er bijna niets mee.

5. Totaal van andere orde... meer taarten /koekjes en brood bakken :) :) :)

glutenvrije noten taart
Glutenvrije amandel- hazelnoottaart met zelf gemaakte rode bessen jam
Dat was iets wat mijn lieve kinderen en man wel zeer kunnen waarderen, goh wat raar he? Maar ja, meer taarten, dan pas je straks helemaal niet meer in je kleren.... nou kijk het zit zo. Middelste knul en ik moeten sinds halverwege vorig jaar glutenvrij eten. Wij zijn dolblij want we voelen ons geweldig, niet meer ziek, geen buikpijn etc, maar er zijn wel 2 nadelen.... het brood wat je koopt is over het algemeen niet al te lekker en de koekjes zijn echt onwijs zoet en weinig smakelijk. Maar ja, je wil wel eens wat bij je kopje thee.... dan liever 1 keer per week een stukje taart dan elke dag een smakeloos koekje wat je gedachteloos maar achterover werkt omdat je zin hebt in iets bij je thee. Not dus. De eerste taart is al gemaakt, hij was heerlijk en het bezoek heeft ook genoten en goed gekeurd. Mocht er interesse zijn in het recept, geef maar een gil, dan wil ik dat best delen. Zei ik al dat hij lekker was ;) ?

6. Om de week een nieuw recept uitproberen. Niet dan alleen van taarten, koekjes of brood hè want dat glutenvrij bakken is nog heel erg nieuw, maar gewoon van lunch en diner. Ook dat verwelkomde mijn koters en man met een blik van grote tevredenheid
Om dat doel te halen, downloade ik bij madamezsazsa die hele handige weekplanner. Ik maak echt ook al jaren elke week een menulijst. Maar ik ben zo geordend *proest* dat ik het altijd op losse kleine briefjes schrijf die dan verdwijnen ergens in de keuken, oudpapier stapel, of waar dan ook, dat ik voor dat de week om is al weer moet improviseren wat we wanneer eten zodat ik met mijn week boodschappen uit kom. Dus goed plan om deze planner een centraal plek in de keuken te geven. Groot genoeg ook om niet kwijt te raken... 

7. Genieten van al jullie reacties op mijn blogberichtjes!! Dat is namelijk zo'n feestje om te lezen, ben jullie dankbaar voor het lezen en reageren, soms voelt de wereld dan zo klein, vredig en lief.

Wauw heb je helemaal tot hier weten uit te lezen? Wat een doorzetter en wat lief :). Dank je!


11 opmerkingen:

 1. Ik maak ook geen jaarplan, ik kan mij er waarschijnlijk toch niet aan houden. Ook geen project zoals pin it and make it.
  Die quilt ken ik niet. Moet ik even opzoeken.
  Wat fijn dat glutenvrij werkt. En succes met bakken. Er zijn wel veel glutenvrije recepten te vinden volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een uitgebreid blog, je enthousiastme straalt van mijn telefoonscherm! Je atelier is te mooi om niet vaker met meer mensen gebruik van te maken dus dat is sowieso een goed voornemen! Hier ideeën genoeg om zaken te veranderen, maar mijn ervaring leert dat de onvoorspelbaarheid van allerlei dingen zo groot is dat ik het maar voor mijzelf hou😉.
  Groetjes en op naar een heerlijk creatief jaar op allerlei vlakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat is nog eens een planning!! Wat heerlijk om te lezen over al je goede voornemens. En jou voornemen om meer te gaan doen in de mooie ruimte is iets wat ik zeker in de gaten ga houden ;-)
  Succes met alle voornemens en dat voor jou en je familie alles goed mag gaan dit jaar! In ieder geval tot de 21ste, ik heb er heel veel zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als hele goede voornemens! Bedankt voor de tip van het Crazy Colors Mystery quilt.Ik Quilt veel, maar ben reuze benieuwd naar hoe deze uitpakt. zeker in combinatie met die bijzondere steken. Hoe gaat het trouwens met de quilt van je zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij staat net naast me en zegt: Goed ;).
   Eerlijk gezegd heeft hij al een tijdje niet achter de naaimachine gezeten, omdat het met zijn gezondheid zoveel beter gaat. Veel meer energie en dus wordt er veel activer gespeeld dan achter de naaimachine te gaan zitten. Ondertussen is zijn grote broer ook begonnen aan een lappendeken. Ik zal binnenkort eens een update bloggen!

   Verwijderen
 5. Wat een voornemens heb je toch. Maar fijn dat je de flow weer hebt gevonden. Een creatief nieuw jaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes ermee! Ik wens je het beste voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes ermee! Ik wens je het beste voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een crea jaar gewenst met veel leuke werkmomenten in je atelier! De uitdaging haal ik niet, wel qua naaien, niet qua bloggen hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo dat zijn er een aantal.
  Ja voeding kan een hoop doen met een mens, wel fijn dat je nu weet hoe het komt en je er iets aan kan doen.
  Ik wens je ook een mooie en creatief 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor jou ook een creatief n gezond (en lekker) 2017!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...