woensdag 6 december 2017

Sweet dreams

Dat onze oudste groeit als kool merken we zeker ook aan de pyjama's. Winter pyjama's passen allemaal niet... je kent het wel van die hoogwater broeken en 3/4 mouwen. Nu moet ik heel eerlijk zijn dat hij niet klaagt, niet zeurt en gewoon met te klein zut zijn bed in duikt. Hoogste tijd dus om hem met Sinterklaas eens te verwennen met een nieuwe pyjama!

Basis voor het shirt van de pyjama

Ik twijfelde over welk patroon ik zou gebruiken voor de pyjama broek. In eerste instantie dacht ik aan de Domi van Sofilantjes, maar bij nadere inspectie vond ik die toch te wijd en zou ik er voor een pyjamabroek teveel aan moeten veranderen. In een Ottobre vond ik een patroon van een lange onderbroek. Dat werd de basis aangezien hij lekker smal was, waarbij ik middenvoor een kleine aanpassing deed en hem nog iets verlengde, smal en lang zeg maar die knul van 10,5 jaar van ons.

Pyjama oudste knul MaMarieke

Voor het shirt gebruikte ik de Billie van Zonen09, mt 158small en lengte 170. 

Op zondagavond, na het feestweekend, tekende ik de broek uit. Beetje tijd gebrek zeg maar, herkenbaar? Naaien ging hem niet worden.  Ik denk dat ik anders vast een mouw aan een pijp genaaid zou hebben ofzo. Soms moet je echt verstandig zijn ;) .
Uiteindelijk naaide ik maandag in een uurtje de hele pyjama in elkaar.

Pakjesavond

Gisterenavond vierden wij pakjesavond. Helemaal blij was hij met de pyjama, zo blij dat hij gelijk aan ging en niet meer uitgegaan is tot nu toe. Meneer heeft vandaag een pyjama dag gehouden, lang leve een studiedag! Denk dat ik wel mag concluderen dat hij lekker zit ;).
De broek valt als een wijdere legging, sluit niet aan bij zijn benen, maar hij past er ook niet overdwars in zoals bij gekochte pyjama's altijd het geval is. De boord vindt hij heel fijn, dan blijven de pijpen op hun plek ;).

Patroon: Shirt Billie van Zonen09 , broek basis lange onderbroek uit een Ottobre
Stof: uit de voorraadkast

5 opmerkingen:

 1. Sweet dreams toch? Sweat= zweet :)

  De Dominicaanse heb ik wel eens gebruikt, maar dan versmald en de zijnaden tegen elkaar. Inmiddels gebruik ik de BA pajama pants van A Sparkly Baby patterns. Dat is meer een legging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *oeps * Dank je! Je hebt gelijk, had zojuist hiervoor sweat stof in de shop toegevoegd..... Ik ga dat patroon ook eens checken, alhoewel ik nu een prima passing heb. Meneer is in ieder geval uiterst tevreden en bestelde vandaag alweer een nieuwe broek erbij (gebruikt de tijger longsleeve als pyjama shirt omdat het absoluut zijn kleur niet is... dus daar nog ff een broek bij maken en dan heeft hij nog een volwaardige pyjama erbij.

   Verwijderen
 2. Super, zo'n tevreden zoon. Goed idee om een shirt dat toch niet zijn kleur is als pyjama shirt te gebruiken, hoef je idd alleen nog een broek erbij te naaien en heb je dat shirt ook niet voor niks gemaakt­čśä.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...