donderdag 1 maart 2018

Mr. Hood Hoodie voor ManMarieke

Oke, een heeeeel klein beetje vals spelen is dit.
Want op vrijdag 25 februari printte ik het patroon en op zaterdag 26 februari naaide ik de trui. Officieel dus niet in maart.... maar tisnetopdegrens, dus mag van mij mee in #maartdigipatroonmaand. 

Manlief wenste een trui, van een stof die hij zelf heeft uitgezocht bij Swafing. Het was zijn schuld dat de Jesper in de shop belandde. Heerlijk warme stof is dat!

Bij Makerist kocht ik onder andere wat herenpatronen, want die had ik echt bijna niet, nee serieus echt niet. Anyway ik koos Mr. Hood Hoodie uit mijn collectie. Ik printte maat XL, die moest ik nog wel wat verlengen, want manlief is 2,03m en tijdens de naaidag ging ik als eerst voor hem aan de slag.

Trui voor manmarieke

Op de foto zie je eigenlijk de onderboord niet, van donkerblauwe boordstof net als de mouwboorden. 

mr. hood hoodie voor ManMarieke

Zeker niet ontevreden over de passing, alleen de mouwen zijn echt wel te wijd. Maar van manlief mag ik er niets aan veranderen..... "doe dat maar bij de volgende trui" was zijn reactie.

mr. hood hoodie voor ManMariekekraag mr hood hoodie

Detail van de kraag die ik doorstikte met lichtbruin siergaren voor een stoer effect, net als de schouderpassen. Verder voorzag ik de trui ook van een lichtbruin SnapPap label... maar vergeten foto te maken en manlief heeft de trui nu aan.

Manlief is blij, ik ook. Een volgend exemplaar (want die gaat er zeker komen) gaat een andere kraag krijgen en ga ik bij de bovenmouw en armsgat wat aanpassen.

Stof: Jesper jeans blauw 1,5m en boordstof 40cm

7 opmerkingen:

 1. Een hele leuke, altijd tof om mannenpatronen te ontdekken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut.... heb er nog een paar in mijn makerist account hangen... dus denk dat manlief nog eens aan de beurt gaat komen deze maand.

   Verwijderen
 2. Mooi geworden zeg! Wat een leuk idee om de passen en de kraag met siergaren af te werken, die moet ik onthouden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Was nog wel een uitdaging om goed voor elkaar te krijgen, echt met de spanning moeten spelen. Kun jij vast ook!

   Verwijderen
 3. Ja dat zal idd wel eerst goed uitproberen zijn met de spanning! Ik heb dat garen vaker gebruikt met het maken van een tas en broek enzo, dan ben flink met de spanning instellingen aan het 'klooien'😅

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Op zoek naar een ander patroon kwam ik bij de Makerist uit, meteen ook maar dit Mr Hood patroon 'meegenomen' ... had deze blog nog in m'n gedachten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim van je!! Manlief trekt hem morgen weer aan met het koude weer is het een heerlijk warme trui geworden! Moet nog een nieuwe iets minder warmere variant voor hem maken.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...