zondag 20 juli 2014

Orde in de naaidoos en mini weggeef

Gisteren moest ik iets doen, bezig zijn, mijn gedachten verzetten.
Verzuchtend keek ik om mij heen, een relaxed klusje zocht ik, te heet om veel te doen en ik zag mijn naaidoos.... de deksel zat naar beneden.....
maar ik weet heel goed hoe het onder die deksel eruit ziet. Jullie nu ook...

hoeveel fournituren kunnen er in een naaidoos?

Eerlijkheid gebied dat ik echt niet altijd alles direct kon pakken, oeps.


Nog wat meer zuchtend en hardop tegen mezelf hoe ik in die chaos orde moest gaan scheppen, zei grote knul heel eenvoudig: "Mam je moet gewoon dingen weggooien". Wijze woorden van mijn zevenjarig knulletje. Zo geschiedde....
Alle losse patroondelen gingen weg. De restanten vlieseline ging netjes in een daarvoor bestemd mapje, alle lintjes en bandjes in een ander mapje.

wat los elastiek en andere praktische zaken

Tadaaaa

Orde!

En ik kan jullie zeggen, het ziet er nog steeds zo uit na twee avondjes naaien. Heerlijk om in 1 keer alles te kunnen pakken.


Maar deze maatlabeltjes vond ik te zonde om zomaar weg te doen. Het is welliswaar een gedrukte variant die bij heel veel wassen echt minder goed leesbaar is, maar misschien kan ik hier toch iemand nog mee blij maken? Het zijn maatjes 56 - 62 - 68 - 74 - 80 - 92 . Hoeveel van elk weet ik niet, maar toch serieus de moeite waard. Even voor de duidelijkheid, het zijn dus niet de maatlabels die ik in mijn shop verkoop, maar ooit lang geleden voordat MaMarieke bestond heb ik die eens ergens aangeschaft.
Wil je de maatlabeltjes graag hebben, laat dan even een berichtje achter. Donderdag 24 juli trek ik een winnaar.12 opmerkingen:

 1. Dat ruimt op! Moet ik ook wat vaker doen, mijn naaidoos kan niet eens meer dicht... oeps.
  Labeltjes zou ik wel graag willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, wat een verbetering! :-)
  Ik neem me voor om morgen de naaikamer ook eens onder handen te nemen!
  Ik wil ook graag meedoen met de give away, die labels komen hier zeker van pas! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel netjes!
  Doe ook graag mee voor de labeltjes, zou goed van pas komen!

  Els S.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms moet je even opruimen, als het klaar is ben je vaak blij dat je het gedaan hebt!
  Doe graag mee aan je give away, kan ze wel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat ruimt op!
  Ik hoor mijn man nu al over de kleine maat labels: zo schat, wil je nu toch nog die derde;-)
  Nope, maar wel handig voor de kleintjes die hopelijk binnen familie en vrienden eindelijk gaan komen! Ik duim voor mijn jongste zusje, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig! Ruim altijd na ieder project weer op... De stapel valt dan wel weer mee hihihi.... Sla de give away over, heb nog labels genoeg hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat ziet er opgeruimd uit. Tja, misschien moet ik ook maar eens gaan opruimen. mmm. Die maatlabels zouden in ieder geval wel van pas kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Doet er mij aan denken dat ik eens dringend moet opruimen. Een kat vindt zijn jongeren niet meer terug in mijn wanorde. En die labeltjes zouden goed van pas komen met 3 baby neefjes en/of nichtjes die er vanaf oktober bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, dan moet je die naaidoos van mij eens zien. Ik weet wat me te doen staat! En die labeltjes, ja daar heb ik wel een ander plekje voor. Ik doe dus graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Binnenkort moet ik ook maar eens m'n naaidoos uitmesten! Maar, voor de labeltjes heb ik zeker belangstelling! Die ga ik gebruiken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, wat opgeruimd!
  En wat een wijze woorden van je zoon!!
  Hier ook volop in de opruim stand, maar dan meer vanuit allerlei geklus. Wat wel terug, wat niet, deze fase zijn we al uit en zo zoeken we alles uit en vinden we hopelijk nieuwe eigenaren voor overgebleven spullen. Maar de labels laat ik met al het opruimen aan mijn neus voorbij gaan, dat is een fase die voorbij is die kleine maatjes....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...