vrijdag 30 mei 2014

Tip: Ken jij het nivelleerplaatje?

Nivelleerplaatje attribuut naaimachine

Ken je dit attribuut? Bij sommige naaimachine wordt dit dingetje standaard meegeleverd. 
Dingetje noemde ik het. Toen ik mijn naaimachine kocht, kende ik het nivelleerplaatje niet. Ik had geen idee wat ik er mee moest doen. Aangezien ik het echt een geweldig attribuut vind, wilde ik er toch eens aandacht aan besteden, want wellicht heb je het wel, maar weet jij ook niet wat je ermee moet.

Gisterenavond gebruikte ik het weer eens.

Nivelleerplaatje Pfaff naaimachine

Het nivelleerplaatje kun je dus gebruiken om te zorgen dat je naaivoetje netjes recht blijft staan als je dikke lagen stof wilt stikken. Zou ik nu het nivelleerplaatje er niet bij gebruiken, dan zou het voetje volledig achterover gekanteld zijn. Zou je dan willen gaan naaien, dan gaat dat niet werken. Wellicht ken je het probleem wel. Echt ideaal kan ik je zeggen.

Nivelleer plaatje Pfaff naaimachine Schmetz naald

Even stikken.....

Gitaartas opgeleukt met gekleurd tassenband

Zo, grote knul kan zijn gitaar weer lekker zelf op zijn rug dragen! Hij is er dol gelukkig mee, want groen is zijn lievelingskleur. Zijn tas ziet er gelijk een stuk gezelliger uit.10 opmerkingen:

 1. Ja, ik ken hem, de mijne is grijs. Super ding, zou standaard bij elke machine moeten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook erg handig als je over jouw elastische paspelband wil stikken! Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ja, ik gebruikte de paspel dan ook dubbel he bij het zomerjasje...

   Verwijderen
 3. Aha...daar is die dus voor..... Had m wel gezien maar nooit gedacht dat je t daarvoor kunt gebruiken. Tnx voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig. Bij mijn machine (Husqvarna) wordt dat ding bijgeleverd om knopen als hulpstuk om knopen machinaal aan te naaien....dit is veel handiger!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit geweten waar dit ding voor was, gebruik m altijd bij het vervangen van mijn naald.....wat een bak!! Kan m nu meteen gaan gebruiken dit weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moet je dat dan daar gewoon aan de achterkant tegen leggen?Ik heb dat plaatje ook maar geen idee hoe ik hem moet vastmaken of hoe ik hem moet leggen?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je legt het inderdaad achter je werk, zoals ook op foto 2 te zien is, zodat je naaivoet recht komt te liggen. Je maakt het nergens aan vast. Speel er maar eens mee, dan heb je het zo door!

   Verwijderen
 7. Heb dat ding dus ook , met het ( onhandige) idee om knopen aan te zetten . Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...