woensdag 28 mei 2014

Prym vario tang doet Kam snaps!

Ja jullie lezen het goed, Prym flirt met Kam snaps!
Er is blijkbaar een liefde ontstaan tussen de 2 bedrijven en zo zijn er nu opzetstukjes / gereedschapset color snaps voor de drukknooptang of Prym vario tang om daarmee de beroemde kleurrijke kam snaps kunststoffen drukkertjes te bevestigen. 

De aankondiging was er al lang, bijna 2 maanden heb ik erop moeten wachten, maar vandaag zijn ze binnen gekomen. Samen met nog een aantal andere kleurtjes Kam snaps in verpakkingen van 30 stuks, ook geleverd door Prym.  Deze kleurtjes had ik niet standaard in mijn assortiment dus zeker een leuke aanvulling!

Zomaar iets in de shop gooien kan ik niet. Het moet wel werkbaar zijn. Dus tussen het eten en de afwas, toen de kinderen toch Checkpoint aan het kijken waren, even mijn eigen Checkpoint studio geopend om te zien of deze liefde wel goed zou gaan. 


Prym goes Kam snaps


opzet stukjes voor variotang kam snaps

Conclusie?

Het werkt "Pryma". 
Met de opzetstukjes voor de variotang van Prym kun je de meest gangbare maat T5 /  maat 20 (ronde vormen, hartjes en volgens fabrikant ook de sterretjes maar dat heb ik niet uitgeprobeerd) prima bevestigen in textiel. 
Wel vind ik dat je meer kracht moet zetten om de drukkertjes goed te bevestigen met de vario tang ten opzichte van de originele Kam snaps tang. Zeker als je minder kracht in je handen hebt, raad ik je de originele Kam snaps tang aan. 
Het rubberen ringetje wat om het metalen staafje zou moeten gaan, vind ik te stug. Met dat rubberen ringetje kreeg ik de Kam snaps niet goed bevestigd. Het klikte niet zeg maar. Ik heb het dus direct weer verwijderd en nogmaals dezelfde drukker aangeduwd. Daarna had ik een prima bevestigde klikbare Kam snaps drukknoop! Overigens wordt die rubberen ring als los onderdeel door Prym aangeboden, dus je hoeft het niet te plaatsen. 


Conclusie
Heb je weinig kracht in je handen, dan zou ik zeker kiezen voor de originele Kam snaps tang.
Wil je ook kleine en grotere Kam snaps drukknoopjes kunnen bevestigen? Kies dan ook voor de orignele Kam snaps tang.
Wil je ook graag nestelringen, metalen drukknopen, schuifknopen, siernieten etc kunnen plaatsen? Kies dan de drukknooptang / vario tang.
Heb je al een vario tang van Prym? Haal dan meer uit je vario tang en schaf dan zeker de opzetstukjes / gereedschapset color snaps aan! De Kam snaps zijn makkelijk te bevestigen en je hebt keuze uit heel veel leuke kleurtjes drukknoopjes in de meest gangbare maat. Je hoeft zeker niet alleen te kiezen uit de plastic drukknoopjes die Prym levert, maar alle T5 / maat 20 drukknoopjes die bij MaMarieke worden verkocht kunnen met dit opzetstuk bevestigd worden.

Kam snaps / Color snaps van Prym 30 stuks in 6 kleuren


Ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan mijn review. Zelf was ik namelijk toch een beetje sceptisch of het een en ander wel samen zou kunnen werken. Test geslaagd en meer mogelijkheden geopend voor iedereen!

Heb je specifieke vragen over het product, gelieve mij te emailen.
marieke - aapje- mamarieke - nl

9 opmerkingen:

 1. Heb beide hahaha... Kan dus niet missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn de prijzen en de kleuren voor de kamsnaps het zelfde bij beiden merken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. prijzen van de voordeelverpakkingen van Prym zijn goedkoper bij mij in de shop dan ;).Je kunt door klikken op links dan kom je in de shop terecht.

   Verwijderen
 3. Hoi Marieke, Ik maak kleding ook voor anderen, nu zou ik heel graag ringetjes in stof willen plaatsen. Ik lees dat jij goed geoefend hebt met diverse soorten tangen enz. Ik zou graag willen weten wat ik nodig heb voor ringetjes in stof te plaatsen voor een koord of veter, welke ringentjes ik dan nodig heb en welke tang. Hartelijk groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Neeltje, Ik zou de gewone drukknooptang gebruiken http://www.mamarieke.nl/drukknooptang/variotang en die in combinatie met prym startpakket nesteloogjes/ringetjes daar zitten dan alle artributen bij die je nodig hebt om ze te plaatsen. Zelf heb ik nog nooit nesteloogjes geplaatst, dus zou niet weten hoe het precies gaat. Er is vast op you tube wel een goed filmpje te vinden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Ik heb een kamsnap tang maar steeds problemen om de kleurige Prym 'snaps' hiermee mooi te bevestigen. De pinnetjes worden vaak scheef gedrukt met als gevolg dat het sluiten en openen ontzettend stroef gaat!

  Kan iemand mij tips geven?

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend zeg. Heb je al eens hier gekeken: http://www.mamarieke.nl/kam-snaps/tutorial-tips

   Verwijderen
 6. Dag Marieke.

  ik heb de prym vario love tang en prym snaps maar met dat rubbertje krijg ik de snaps helemaal niet goed vast. vooral de male snaps laten los. nu heb jij het er over het rubbertje er gewoon af te halen en dan nogmaals knijpen. kan dat zomaar? ik ben ten einde raad. niet veel vertrouwen meer in snaps, zo bang dat ze loslaten later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp niet helemaal precies wat je bedoelt, maar je kunt zeker gewoon het rubbertje van het stampertje afhalen om het pinnetje van het drukkertje plat te drukken. Het loslaten zou misschien ook kunnen doordat je heel veel of dikke stof ertussen hebt zitten. Dan is er te weinig van het pinnetje over om plat te drukken. Succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...