zondag 4 maart 2018

Welkom lente, ik heb een zomerjas!

Wat was het koud afgelopen week, brrrrr, maar ook heerlijk genoten zoals velen op natuurijs. 
Toch begon het bij mij een beetje te kriebelen, want de rits van mijn zomerjas/fleecevest vertoont gebreken en is aan vervanging toe. Nu wil je niet weten hoe oud dat vest is, maar echt gewoon een rits vervangen was niet de moeite. Daarom is er ook een patroon van een eenvoudig fleecejack tussen mijn digipatronen te vinden. Mezelf kennende begin ik eigenlijk altijd te laat met dit soort dingen. Ik wilde het ook bijna uitstellen en eerst nog een snel shirt voor dochterlief naaien, maar herpakte mezelf en ging toch aan de slag. 

mdpm, maart de digitale patroon maand

Als stof koos ik een softshell. Dat is super makkelijk te verwerken, heerlijk!
Ik vergeleek de maat met het jack wat ik normaal draag voor de eerste testjas.

hier word ik blij van ;)

Zaterdagochtend, dochterlief was een nachtje uit logeren, middelste knul was bij de Burgers kidsclub dus ik was samen met de oudste thuis. Na een spelletje had hij ook zin om te gaan naaien en zo kon het dat we zomaar opeens op zaterdag ochtend in het atelier zaten. Heel gezellig! En als zo'n stiksel dan ook nog eens perfect uitkomt, ben je nog blijer ;).

Tussen alle bedrijven door zat opeens de jas zaterdagavond in elkaar! Was zelf verbaasd eigenlijk. 

MDPM softshell jas MaMarieke

Vandaag was het dan opeens 14 graden warmer dan gisteren, geen straf dus om buiten foto's te maken! Onze oudste was dit keer de fotograaf, manlief was het hele weekend op stap met vrienden.

zomerjas MaMarieke softshell

Deze foto vond hij zo grappig.... omdat ik van die korte beentjes had ;). 


steekzakken in de zijnaad

Hele eenvoudige steekzakken in de zijnaad. De zak maakte ik van boordstof, gewoon een testje ;).
Het patroon voorziet geen extra boordstof boorden aan de mouwen, maar dat leek mij wel lekker op de fiets en dus maakte ik die eraan. 

Ik ben best tevreden met deze eerste versie. Hij is zeker draagbaar. Bij de rug ben ik niet helemaal tevreden, iets met een holle rug en billen ;). Dit weekend maar eens advies vragen aan wat naaivriendinnetjes ;). Dan pas ik het patroon nog eens aan.

Patroon: AnniNanni fleece jack


Ohja en heb je dat toffe plaatje voor de MDPM in de sidebar gezien? Jos van kloskacreatief maakte die en ik mocht hem gebruiken. Hoe lief is dat? Zij doet uiteraard dus ook mee, leuk om eens op haar blog rond te kijken. Ze maakt prachtige dingen!

15 opmerkingen:

  1. Toffe jas en een heel mooie softshell

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele leuke! Jassen zijn ook wel tof om te maken omdat je ze zo vaak draagt. Dat doet me er aan denken dat ik nog een patroon en stof liggen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor het eerst naaide ik een jas voor mezelf... je hebt gelijk is wel echt tof als je hem dagelijks draagt. Ben benieuwd naar jouw jas!

      Verwijderen
  3. Een heerlijk draagbare jas! Lijkt me ook wel wat in eens zo'n softshell jas voor mijzelf te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed gelukt😍. En wat een leuk patroon (heb hem meteen bij mijn favorieten opgeslagen, want hier staat ook nog steeds zoiets op mijn to-do lijstje😉)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh oeps.... nieuw patroon er straks bij..... maar dan vast ook snel een jas!

      Verwijderen
    2. Oeps😆, zag dat het vandaag de laatste dag was van de €2,- sale bij makerist... heb me een beetje laten gaan met patronen in mijn winkelmandje plaatsen geloof ik😅

      Verwijderen
    3. wat heb jij gekocht :) :) :) :) :)

      Verwijderen
    4. Niet verder vertellen hoor, maar ik heb iets van 12 patronen gekocht😅, oeps! O.a. ditzelfde patroon zowel de dames als de heren versie, en nog wat trui, vest en jurk patronen 😆

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. Neem hem zaterdag wel mee, moet aan het achterpand nog wat sleutelen, maar tja, daar kan ik zelf niet bij ;). Dussssss wil je dan ff helpen?

      Verwijderen
    2. Tuurlijk! Neem jij dan de snappap voor me mee? 😜

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...