dinsdag 30 oktober 2018

Wat een klus, winterjas voor dochterlief

Afgelopen zaterdag had ik hier in het atelier een samennaaidag. Een hele dag naaien met 4 vrouwen die een naaidag in mijn atelier hadden gewonnen. Het was echt een super gezellige, lange naaidag, vol inspiratie en naaizin! Van 9:30 tot 0:00 uur hebben we genoten, gelukkig konden we een uurtje langer slapen, lang leve de wintertijd ;).

Maar goed, van te voren moest ik wel wat gaan plannen wat ik zou gaan maken. Uiteraard bedenk je altijd weer veeeeeeel te veel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik denk altijd dat ik veel meer kan doen dan dat er uiteindelijk onder de naaimachine vandaan kan komen in zo'n dag.
Hoofddoel was een winterjas voor dochterlief, daarna zou ik nog wel een trui voor de middelst, mezelf en manlief maken. Hahahaha hoe had ik dat kunnen bedenken....

De jas moest echt genaaid worden, want vanaf zondag zou het flink koud gaan worden. Volgende ochtend was hier alles inderdaad wit van de rijp!

Tijdens de laatste makerist sale, kocht ik het Lova jaspatroon van Kibadoo. Heel bewust voor dit doel. Vooraf had ik wel alle patroondelen al gesneden zodat ik direct aan de slag kon. 

Dochterlief koos zelf de buitenstof uit. Het werd de blatter roze softshell (waar ik stiekem op de blauwe hoopte ;)  maar uiteindelijk ben ik heel blij met haar keuze!)

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke

Eerlijk? Het was een enorme klus! 
Sorry lieve Cella, Rebecca, Brenda en Neeltje voor mijn frustratie af en toe.... 

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke 2

Maar ik ben wel onwijs blij met het resultaat! 
Daarom spam ik jullie ook maar even met wat foto's.

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke 3

Het achterpand bestaat uit 5 delen. Dochterlief koos de kleurstellingen en ik vind het super!
Het lijkt zo net alsof de zak in het achterpand doorloopt, maar dat is dus niet het geval.

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke detail

De zak is eigenlijk heel eenvoudig, het is gewoon een opgestikte zak. Het originele patroon heeft een gerimpelde zak, maar ik vond dat met softshell niet mooi vallen en maakte er een gewone zak van. De zakingang werkte ik af met een eenvoudig biaisbandje. Het geheel stikte ik door met een blaadjes siersteek.

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke 4

De capuchon valt perfect. Eigenlijk hoort er geen tunneltje met touwtje in, maar ik koos ervoor om dat wel te doen. Blijft zo'n capuchon toch beter opzitten. 

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke, detail nestels

Ik gebruikte kant en klare nestels op een skai leertje. Echt super handig is dat! Geen gepiel om de nestel goed te krijgen, maar gewoon een gaatje maken in de stof, he extra fijn dat softshell niet rafelt dus dat was heel easy! Vervolgens naai je het leertje vast, dat gaat prima. Ik naaide de jas met een microtex 80 naald, daarmee kon ik ook moeiteloos het leertje vast stikken.

lova winterjas Kibadoo, MaMarieke 6

Bij het zoeken naar de sjaals en wanten (waarom berg ik dat elke keer toch op verschillende plekken op??) vond ik deze sjaal. Ik heb het even nagezocht, maar haakte deze wollensjaal al 3 jaar geleden! 
Hij past echt perfect bij de jas! Dochterlief is dus helemaal blij.

lova winterjas Kibadoo, boomklimmen

En toen de foto's gemaakt waren, mocht madam EINDELIJK de boom in..... Want ook met jurken en mooie jassen kun je gewoon in bomen klimmen samen met je broers.


lova winterjas Kibadoo, volledig gevoerd

De jas voerde ik compleet met een gestepte stof , stepper. De combinatie met de softshell maakte dat ik er verder geen extra tussenlaag in deed. Deze combi is heerlijk warm volgens dochterlief!

lova winterjas kibadoo, cuff MaMarieke

De mouwen verlengde ik flink en werkte ik af met een cuff. 

Precies op tijd af dus voor het gure weer! Zondag kon ze de jas aan. Ondertussen zijn de koordjes nog wat ingekort en is er al flink in gespeeld buiten. 

Met deze jas heb ik weer een nieuw digitaal patroon gebruikt en staat de teller voor de uitdaging al op 7 van de 8 patronen voor het einde van het jaar.

Ohja en ik begon ook nog aan een trui voor mezelf, maar die is nog niet af. Binnenkort maar eens mee verder.

Patroon: Lova van Kibadoo, wijdte 122-128, lengte 134-140
Stof: buitenstof: blatter softshell roze 1,4m en blauw 30cm


11 opmerkingen:

  1. Supermooi, ik kan geloven dat je tevreden bent. Ik maakte gisteren voor mezelf een softshell jas voor je pdf uitdaging, nu nog foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ik ben benieuwd naar jouw jas! Voerde je hem ook helemaal of is het een tussendoor-jas?

      Verwijderen
    2. het is een tussendoorjas, ik maakte ook een wollen winterjas (die ik nog moet afwerken met een knoop) waardoor ik hier voor een tussendoorjas koos

      Verwijderen
  2. Wauw, wat prachtig Marieke. Wat een klus en wat een resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je :). Ja nu hopen dat ze mooi niet te hard gaat groeien en hem volgend jaar ook nog aan kan :). Heb goede hoop!

      Verwijderen
  3. Wat een prachtige jas Marieke! Heel mooi! En hoe maakte je dat boord zo in de mouw? Aan de voering vast ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, een extra stukje voering die ik eerst aan de buitenjas gestikt heb en daarna aann de voeringjas waar ik de cuff al aangestikt had. Hoop dat het zo duidelijk is wat ik bedoel? Laat anders maar weten, dan zal ik nog een foto maken als dochterlief weer thuis is van school.

      Verwijderen
    2. Nou, als je eens gelegenheid hebt om er een foto van te maken: graag!

      Verwijderen
  4. Mooie jas! Staat haar goed! Slim plan die nestels... nog meer op mijn to-shop listje hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. prachtige jas
    mag je trots op zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige jas zeg😍! Kan me voorstellen dat dat een hele klus was! Ik maakte vorige week ook een softshell jas voor de jongste, maar dan als tussen jas (dus niet gevoerd maar wel van die duimgaten in de mouwboorden).
    Die nestels zijn ook super gaaf zeg, ik heb net een bestelling bij je geplaatst maar nu wil ik deze ook nog wel hebben😅...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...