maandag 11 februari 2019

herstelwerk met Denim doc

Pas op deze blogpost bevat geen fancy naaiwerk... maar noodzakelijk kwaad ;).

Goh wat klinkt dat ernstig en dat is het eigenlijk helemaal niet. Gewoon iets wat elke jongensmoeder zeker wel herkent, broeken met kapotte knieën, de ene nog erger dan de andere. 

Enige tijd geleden begon er zo'n gat te ontstaan in de enige broek zonder gaten van onze middelste. Die broek verdween dus naar het atelier.... en eerlijk gezegd bleef hij daar liggen, veel te lang liggen, gewoon omdat ik niet van herstel werk houd en omdat ik vreesde dat ik geen geschikt garen had liggen en dat ik de broek voor een groot deel uit elkaar zou moeten halen. 

Maar toen kwam Mettler met nieuw garen, Denim doc. Het is verkrijgbaar in 2 jeanskleuren. Toen was er dus al weer een excuus minder om aan de gang te gaan ;). Daarbij moet ik toch ook weten wat dat garen doet.....

steken overzicht

Eerst maar eens de juiste steek in het boek opgezocht...

reparatie jeans

Met wat gefrunnik kon zijn broek gewoon in elkaar blijven. Onder de jeans heb ik een klein zacht lapje gedaan ter versteviging. 


Niet erg fancy, maar wel functioneel. Het zit heel stevig dicht! 

Eigenlijk wilde ik er nog iets leuks op maken, want zo'n stiksel, ook al is het maar 2*2cm is niet zo leuk. Toen bedacht ik me dat het wellicht handig was als ik eerst de broek liet passen...... oeps iets met groeien....... dus ik heb het zo gelaten. De broek kan nog wel bij huis gedragen worden met laarzen aan enzo..... Tijdens het dragen vind ik het nauwelijk opvallen.

Maar het garen is super. Wat dikker dan normaal garen, maar niet te dik dat je je naaimachine weer anders in moet stellen, dus easy sewing! En het is echt stevig. Ik heb ook nog testjes gedaan op restjes jeans en daar zag je het garen nauwelijks. Maar vergeten een foto van te maken en dat lapje is natuurlijk al weg. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...