zondag 10 februari 2019

Foto's blijven een opgave.... een verjaardagskadootje voor oma

Mijn moeder naaide vroeger heel veel voor mij, daarna begon ze te quilten en nu naait ze bijna nooit meer. Nou ja, in 2017 zijn we samen aan de mysterie quilt gestart en begon ze weer plezier te hebben in naaien. 
Natuurlijk komt zij regelmatig hier en altijd wil ze de nieuwe stofjes bewonderen. Regelmatig laat ze duidelijk weten welke ze leuk vindt en dat ze ook wel een jurk ervan wil. Ik zeg dan altijd dat ze dat zelf maar moet naaien. Erg eigenlijk hè?

Maar nu had ik een plannetje. Ze vond mijn comfi jurk zo ontzettend leuk en deed een passessie. Natuurlijk keek ik kritisch mee en bedacht gelijk wat ik aan zou moeten passen. Maar ik wilde dat ze niets wist, dus kon niet met de centimeter aan de slag.....

Uiteindelijk naaide ik voor haar een testversie voor haar verjaardag. Hij zat als gegoten!! Ze kreeg heel wat complimenten (de jurk had ik de dag van te voren bij haar af laten geven zodat ze hem aan kon op de dag zelf) en was er super blij mee!

Nivalis hack

Foto is niet geweldig.... Ik was vergeten op de dag zelf foto's te maken, deze kreeg ik later toe gestuurd. Ben benieuwd of ze binnenkort zelf een jurk gaat naaien ;) .

Voor mezelf maakte ik ook nog maar eenzelfde variant. 

Nivalis hack

Ik vind hem bij nader inzien net te lang en ga hem dus nog wat verkorten. Als zomen heb ik heel simpel de stof naar buiten toe omgevouwen. Voor de kraag heb ik ook gewoon enkele stof gebruikt.

Ik paste het patroon voor mezelf weer iets aan. De schouders toch iets breder gemaakt, het armsgat bij getekend en iets uitgediept. 
11 opmerkingen:

 1. Leuk dat je iets kon maken voor haar, altijd moeilijk zonder passen maar een verrassing is natinatuur extra leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze was ook echt verrast en vertelt nu aan iedereen dat ik hem gemaakt heb :)

   Verwijderen
 2. Wat een super leuk cadeau voor je moeder❤!
  Die voor jezelf is ook erg leuk, ben het wel met je eens wat de lengte betreft😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig cadeau. Ik begrijp wel waarom ze de hele dag in heeft gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...