vrijdag 22 februari 2019

De ideale SAL

In de naaien met pdf patronen fb groep kwam er een oproep voor een SAL (sew-a-long) met de primrose en coraline, inderdaad de ondergoed patronen van BellaSunshineDesign. Aangezien mijn testjes van de primrose goed bevallen waren en er absoluut meer ondergoed gewenst was, vond ik het leuk om mee te doen aan deze SAL. Is zo'n lekkere stok achter de deur, soms heb ik dat wel echt nodig.

Ik dook nog even in mijn restjes bak en naaide deze 5 onderbroeken.

Primrose onderbroeken

De links boven zul je misschien herkennen, ik gebruikte die stof ook voor de testversie. Nu is de lap echt volledig op. Ook de andere lapjes zijn volledig opgebruikt. 
Wel moet ik nog ff wennen als ik mijn primrose zie.... het lijken wel tenten in vergelijking met gekocht ondergoed. Maat 12 is toch echt niet de grootste maat... ach soms moet je dat opzij zetten, want echt waar ze zitten heerlijk! 

Voor dochterlief wijdte 4 en lengte 9. Een super uitleg in het patroon om dat enorme verschil aan te kunnen passen. Voor haar moeten er zeker nog meer volgen, want ze klaagde laatst al dat ik niet gewassen had.... een blik in haar kledingkast vertelde mij dat ze haar oudjes blijkbaar echt niet meer aan wil, die zitten te strak volgens haar. Er liggen nu nog 2 paar gesneden klaar. Binnenkort even snel in elkaar zetten. Want het is echt zo gepiept!

Maar ik had ook het coraline patroon voor ons beide gekocht. Gisteren naaide ik een versie voor dochterlief van de uiltjes stof. 

coraline hemdje en primrose hipster
Ik had niet voldoende uiltjes stof meer en dus pakte ik een restje uni rode tricot voor het achterpand. De afwerking deed ik met elastisch biaisband met een randje kant. Dit patroon zit nog veel veel veel sneller in elkaar. Kun je je voorstellen hoe dochterlief keek toen ze dit setje zag? Voor het eerst een hemdje en onderbroek van dezelfde stof.... 

uiltjes hemd en hipster

4 lappen minder in de restjes bak en super tof ondergoed! 

Meer ondergoed zien?Voor mezelf staat ook nog een Coraline op de planning, dus ik vrees dat jullie binnenkort nog wel wat ondergoed voorbij zien komen. Maar eerst moet ik nog een prinsessenjurk voor carnaval in elkaar frutselen.9 opmerkingen:

 1. Oh ze zijn stuk voor stuk weer erg mooi en fijn als het zo lekker ruimt.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou echt opruimen doet het nog niet... er liggen nog genoeg restjes ;)

   Verwijderen
 2. Mijn kinderen zijn carnaval wat aan het ontgroeien. Geen kostuumverzoekjes dit jaar. Dan heb ik dus tijd zat om ondergoed te naaien. Ik ben heel blij dat ik kan naaien met de restjes, maar leeg ziet de restjesbak er HELEMAAL nog niet uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh heerlijk dat dat aan je voorbij gaat... ik houd helemaal niet van carnaval. Dat was dus echt een super snel projectje tussendoor en dochterlief is er heel blij mee. Hahaha en nee de bodem van de restjesbak komt hier ook nog lang niet in zicht.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi ondergoed zie ik hier zeg en wat fijn dat het zo lekker zit (en de rest lapjes een mooie bestemming krijgen)
  Ik heb nog wel een vraagje: ik was ondergoed altijd op 60 graden en daarna gaat het (als een van de weinige dingen) in de droger. Ik had bedacht dan de stof die ik eventueel voor ondergoed ga gebruiken ook eerst deze behandeling te geven. Hoe doe jij dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar dacht ik pas aan nadat ik mijn eerste proefversie gemaakt had... maar daar was niets mee gebeurd. Dus ik pak gewoon uit mijn restjes bak... die lappen zijn wel allemaal al gewassen geweest op 40 graden. Ik was mijn ondergoed ook gewoon op 60 graden en gooi het in de droger (handdoeken, ondergoed en sokken, dat ga ik echt niet buiten ophangen ;) ). Niets mee gebeurd... of ik ben heeeeel snel zelf ook gekrompen ;). Ohja en ik heb allemaal katoentricot gebruikt.

   Verwijderen
  2. Dank je wel.
   Zo doe ik het ook hoor: ik was al mijn stoffen van tevoren.

   Verwijderen
 4. heel mooi! Ik moet inderdaad ook voor mezelf toegeven dat de primrose er gigantisch uitziet naast mijn gekochte exemplaren maar het zit wel heerlijk. Ik moet alleen opletten als ik een lage taillebroek draag dat het niet komt piepen, maar verder ben ik alleen maar tevreden van het model. Ik denk er zelfs aan om het als zwembroekje bij een bikini te gaan maken want daar vind ik 'bedekt' nog aangenamer.
  Jij hebt alvast bijna een volledige kast ondergoed bij zo te zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahaaa nou dan mag ik nog wel even doornaaien... of vaker wassen ;). Heb er nu 4 voor mezelf gemaakt en 7 voor dochterlief. Ondertussen ook een Coraline genaaid voor mezelf. Dat setje moet ik nog bloggen. Slim plan om het patroon als bikinibroekje te gaan gebruiken! Maar wat doe je dan als top? Je brengt me op ideeen :)!
   Ach en als mensen een stukje van zo'n mooie onderbroek boven je broek uit zien piepen, is dat toch heel erg hip ;).

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...