dinsdag 17 november 2020

Kerstquilt, op tijd beginnen

 December komt eraan, een drukke maand en zeker de laatste 2 jaren bedenk ik me elke keer te laat dat ik de quilt die op onze salontafel ligt met kerst echt aan vervanging toe is. Mijn moeder maakte die lang geleden, na jaren bij hen gelegen te hebben, is de loper bij ons gekomen waar hij dus ook al weer de nodige tijd ligt. Hij is verschoten, er zitten brandgaatjes in, kortom echt aan vervanging toe. 

Ik had zelfs al een idee voor ogen, maar aangezien ik nog niet zo heel veel gequilt heb, zijn plannen niet snel uitgevoerd. Maar ik heb mezelf een schop onder de kont gegeven en samen met een (quilt)vriendinnetje tijdens een naaidate een begin gemaakt. 


Ik had nog een layer cake met kerststofjes liggen, daar heb ik een aantal stoffen uit gebruikt om kaarsjes van te gaan maken.


Alle vlammetjes knippen, strijken en vervolgens vast zetten was best een werkje. 


Ziet er gelijk heel anders uit hè?


Vervolgens kreeg elk kaarsje een lontje en daarna ging ik sandwichen en vervolgens bleef hij liggen... wacht om gequilt te worden. Laat ik die stap nou ontzettend spannend vinden. Zeker omdat ik het middenstuk uit de vrije hand wil gaan doorquilten en ik heb daar ongeveer nog helemaal geen ervaring mee. HELP!

Laatst deed ik al een online challenge freemotion quilting. Daar heb ik heel veel van geleerd en eigenlijk is het gewoon een kwestie van heel veel oefenen.... Dus ik heb losgelaten dat het perfect moet gaan zijn en ben gewoon begonnen! Nu eerst alle vlammetjes wat meer aandacht geven.
Streven is om deze kerstquilt 6 december op de salontafel te leggen.

To be continued....12 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...