donderdag 6 september 2018

Oeps, ook mij overkomt dat

Fairy tales

Eens kocht je een stofje, in een opwelling, omdat het zo leuk was.... toen.
Geen tijd om het direct te vernaaien en dan belandt dat stofje in de kast bij die paar andere stofjes *uhm zei ik paar?* . 
Anyway, je kent het misschien wel... en dan opeens is betreffende kind te groot voor de print en is er geen kleiner kind.
Nou ja kijk dat overkwam mij.

Kun je een paar dingen doen: 
1. weggeven aan iemand die je er blij mee kunt maken, 
2. in je kast laten liggen voor het geval je ooit zo'n printje nog eens nodig gaat hebben... carnaval, toneelstuk of zoiets, 
3. gebruiken als teststofje bij een test
4. toch nu verwerken.

Ik koos voor het laatste. Voor een overdag-kledingstuk vond ik het geen geschikte stof meer, maar madammeke heeft nog wel een pyjama nodig en laat hij daar nou prima geschikt voor zijn.

fairy tales sleeping

Dus hiermee maakte ik dochterlief blij toen zij terug kwam van haar logereerpartij dit weekend. Ze wilde er direct in slapen.... maar na 5 minuten ging hij toch weer uit, want het was veel te warm nog ;).

Pyjama, MaMarieke

Niet alleen de print wordt wat kinderachteriger als ze ouder worden, ook de lengte van de lap werd kleiner ..... eh correctie kind wordt langer ;).
Volledige lengte mouwen gingen niet meer passen en dus besloot ik de stof te combineren met een restje rode uni tricot. 

Pyjama Ottobre

Stiekem vind ik dat wel eigenlijk super tof geworden. 

detail pyjama

Ook het boordje werd rood en stikte ik nog even door met de coverlock.

Ze was het helemaal met mij eens dat dit geen stof meer was voor een jurk of rokje, maar als nachtjurk is ze er heel erg blij mee. De stof werd goed bestudeerd, er valt zoveel te zien. 

Weltrusten.

Patroon: 31 Ottobre winter 2015 (ik maakte al 2 keer eerder zo'n versie, deze is gewoon wat verlengd)
Stof: kastliggertje ;)

16 opmerkingen:

 1. Eh.... Voor mij echt niet herkenbaar hoor.... 🙄. Zo heb ik ook wel wat lappen alsnog een bestemming gegeven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *smak* tx voor het delen :) ben blij dat ik niet de enige ben!

   Verwijderen
 2. Lappen die lang blijven liggen ken ik heel goed, maar mijn kids blijven de printjes eigenlijk nooit te kinderlijk vinden, mijn bijna 11 jarige heeft nog nooit een print te kinderlijk gevonden, ik heb zelf soms mijn twijfels, dat wel, maar als de kids het leuk vinden, waarom niet. Deze stof zou mijn oudste perfect gevonden hebben voor een jurk voor buiten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig! Ik had eerst niet gezegd dat het een pyjama was... ze zag de stof en zei gelijk: mam die jurk ga ik echt niet aantrekken, dat is voor kleuters.... maar toen ik zei dat het een pyjama was vond ze het prima. Van mij mag ze ook alles kiezen wat ze wil (oke behalve dan die eenhoornstof.... die vond ik echt niet leuk en ik moet er wel naar kijken ;) ook helemaal blij met een pyjama daarvan en een pyjamadag dat trek ik wel ;) )

   Verwijderen
 3. Oh ja, zeer herkenbaar :D Heb nog heel wat baby-prints liggen die ik snel moet verwerken voor de kleinste helemaal 'groot' is ;)
  Nog een prima slaapkleedje, en eentje dat met plezier gaat gedragen worden lees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. absoluut! Veel baby-naaiplezier... en anders, prima pyjama's ;)

   Verwijderen
 4. Goh ... ik vind dit helemaal niet zon kinderachtig printje hoor. Maar ook hier inderdaad lappen waar ik echt heel snel iets van moet maken anders hoeft het niet meer. Gelukkig heb ik ook nog een atelier waar we voor goede doelen naaien dus dat komt altijd wel weer op zijn plekje, denk ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze stof zelf ook nog gehad en hij is inderdaad prachtig ��. Mijn dochter van destijds 7 en haar zusje van 2 hadden hier een jurk van en van beide was het een lievelingsjurk. Nu de oudste 8 is weet ik niet of ik hier idd nog een jurk voor haar van zou maken en zie jouw idee meer zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat ze beide zelfde stofje droegen, extra speciaal :)

   Verwijderen
 6. Heel herkenbaar. Het is ook de belangrijkste rede voor mij om het te proberen te vermijden. Ik heb nu bijna alles wat ouder dan een jaar is uit mijn voorraad. Alles wat ik nu koop wordt binnen een jaar verwerkt en het houdt mijn voorraad ook beperkt. Ik kwam er achter dat ondanks zorgvuldige opslag stoffen toch verkleuren en wollen stoffen aan kwaliteit in leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent goed bezig! Je hebt helemaal gelijk. Knap dat het je lukt. Hier is de voorraad flink en dan natuurlijk altijd alle planken van de shop nog vol mooie stofjes. Ik moet wel zeggen dat die nieuwe stofjes die ik voor de shop binnen krijg, nooit in mijn eigen kast belanden. Die verwerk ik dan meteen. Maar ja, de voorrraad die ik had, slinkt dus minder snel ;).

   Verwijderen
 7. ik heb vooral een aantal stofjes die ik zoooo mooi vind dat ik er niets van durf te maken. Maar nu mijn jongste al maat 110 begint te dragen zal ik het toch eens moeten doen want anders krijg ik er geen heel kleedje meer uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier een herkenbaar 'concept' die stofjes die eerst super leuk zijn en naar mate ze wat langer in je kast liggen toch kinderachtig worden (of door verandering van smaak toch niet meer zo leuk zijn😉). Maar dit is een super leuke oplossing, zeker icm die rode boordjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...