zondag 24 maart 2019

Zeefdrukken

Waarschuwing!
Op eigen verantwoordlijkheid verder lezen, 
ik ben niet verantwoordelijk voor jouw daden en wellicht misschien een nieuwe hobby ;) .

Begin juli vorig jaar volgde ik een workshop bij Bobbinhood in Rotterdam. Super leuk was dat! Enkele maanden later kocht ik dan ook een zeefdrukset bij Bobbinhood om vervolgens in de kast te blijven liggen *oeps*. 
Maar zoals jullie weten is momenteel de creatieve naai uitdaging in volle gang en Guus gaf mij mijn 3de criterium...... inderdaad ik moest de zeefdruk set gaan gebruiken!

Grappige was, dat ik Guus exact hetzelfde criterium gegeven had, onafhankelijk van elkaar... 

Nu was het natuurlijk al even geleden dat ik die workshop volgde. Toen ging ook niet alles in 1 keer goed, beetje geknoei, niet helemaal dekkend.... oefening miste natuurlijk ;).

Dus voordat ik voor het echies in mijn uitdaging de set zou gaan gebruiken, wilde ik eerst een snelle oefening doen. Ik had mijn stencils van de workshop meegenomen. Toen sneed ik een vlinder uit. Perfect voor een eenvoudige test.

In dochterlief haar kast lag nog een effen roze shirt wat we van haar nichtje gekregen hadden. Daar kon wel wat leuks op en dus gingen dochterlief en ik samen aan de slag.


zeefdrukraam

Het sjabloon lag dus nog klaar van de workshop, even op de achterkant van het zeefdrukraam plakken en je bent klaar voor de start!

zeefdrukken Bobbinhood


Bij de set had ik zwarte inkt en de metallic inkt gekocht.... niet vreemd dus dat dochterlief de gouden inkt koos. Je doet een beetje op het raam met een lepeltje en vervolgens ga je met de rakel aan de slag.

zeefdrukken Bobbinhood MaMarieke

Ik heb overigens tussen de stof wel een extra laagje fleece gelegd om eventueel doordrukken van de inkt te voorkomen op de achterzijde van het shirt. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. But better safe than sorry ;)!

zeefdrukken vlinder

Tadaa de gouden vlinder....

En oefening baart kunst, dus het bleef er niet bij 1. Dochterlief vertelde mij waar en hoeveel de vlinders er moesten komen op haar shirt.

gezeefdrukte vlinders op tshirt

Ze is er helemaal blij mee! Laat nu het tshirten weer maar komen :).

Het raam spoel je eenvoudig uit, het blad maak je met water schoon en natuurlijk zijn de verven ecofriendly! 

Tot zover een geslaagde test, hierna durfde ik het project voor de uitdaging aan te gaan. Wat dat geworden is zie je morgen!

9 opmerkingen:

 1. gaaf geworden en staat heel erg leuk dat goud op het roze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke test, ben al benieuwd naar je echte project

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is ook super geworden ;). Morgen komt deel 1 van mijn uitdaging online en dat is de zeefdruk.

   Verwijderen
 3. Ziet er leuk uit. Ben benieuwd naar je project!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat staan de vlinders mooi op het shirt!
  Ik kreeg vorig jaar voor mijn verjaardag een Bobbinhood. En ja, ook ik heb er een hobby bij. Het geeft iets eenvoudigs net wat extra's. En origineel is het (bijna) altijd. Daar houd ik wel van.
  Veel zeefdrukplezier verder!
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ga ook eens bij jou kijken wat je ermee maakte!

   Verwijderen
 5. Wauw, wat gaaf.... Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik hem wel of niet moet kopen....misschien toch het overwegen waard?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...