zondag 17 maart 2019

Bargello quilt, mijn reis tot het eindresultaat

Wauw wat heb ik genoten tijdens het maken van deze Bargello quilt!
Eigenlijk zie ik deze quilt echt als mijn eerste genaaide quilt. 

Ik maakte natuurlijk de crazy color mystery quilt versie 2017 van het Bernina blog. Toch heb ik niet echt het idee dat dat quilten was. Misschien vloek ik nu wel in de kerk sorry dan, maar ik heb dat project eigenlijk meer ervaren als mijn naaimachine leren kennen met alle siersteken en verschillende garens. Eind van afgelopen jaar heb ik de quilt eindelijk afgemaakt. Je zag hem hier. 

Nu ging ik zelf op avontuur, ik had al eens wat gelezen over Bargello quilts en dat leek me een eenvoudig project om mee te beginnen. Heb me op het web ingelezen hoe je de quilt maakt. Het ziet er heel ingewikkeld uit, maar is het absoluut niet. 

Bargello quilt top

Al snel was de top klaar.....

(en de oudste claimde gelijk deze quilt, want hij had nog wel een hele lege wand in zijn kamer en ik stemde zomaar in... oeps foutje.... ;) )

en dan komt de volgende fase van doorquilten en afwerken. 
Ik had geen idee. Tuurlijk een tussenlaag en een achterpand, maar hoe moest ik dit nou doorquilten?

Ik postte mijn vraag in een quilt fb groep. Kreeg daar wat suggesties. Ik zag het nog niet voor ogen.... het had wat suddertijd nodig zeg maar.

Zoonlief was duidelijk, hij wilde in ieder geval een zwarte achterkant en zwarte zijkanten.

Opeens had ik een plan. Ik ging hem van hoekpunt naar hoekpunt doorstikken in matchend garen.

Bargello quilt top garen

Toch fijn om je garenbak erbij te pakken en er achter te komen dat je voor bijna alle kleurtjes een bijpassend garen had. Ik hoefde maar 2 extra kleurtjes aan te schaffen. Ik houd echt zo van kleur. Werd zo blij van al die klosjes garen op de top te zien liggen.

bargello quilt doorquilten

Toen kwam het proces van doorquilten en heel vaak klosjes garen wisselen. 
Vond het echt eng om eraan te starten, stel dat het nou niet mooi zou zijn?

Van hoekpunt tot hoekpunt ging ik de hele quilt door. 
Enige minder slimme is geweest dat ik niet in het midden ben begonnen, maar aan een zijkant. De quilt is dus wat gaan trekken. 
Ohhh en ik houd van perfectionisme, dat alles mooi recht loopt.... zoals het was voordat ik hem ging doorquilten. Maar een lieve klant die heel mooi kan naaien en quilten hielp me die gedachte los te laten. Tx Dorien!!

Toen dit allemaal af was, was er nog de zwarte rand. Daar had ik nog geen steek in gezet en moest natuurlijk ook doorgequilt worden. Volgend denk proces begon.

doorquilten van de rand

Ik hoop dat jullie het kunnen zien op de foto. Ik stikte met zwart garen de rand door en volgde de beweging van de golflijn.

Tot slot moest ik de quilt nog afwerken met een bies. 
Wie mij een klein beetje kent, weet dat ik niet zou van met de hand naaien houd. Ik probeerde dus een afwerking met de machine. Nou ik kan je zeggen, ik vond het vreselijk! Zo erg dat ik er geen foto van heb. Ik besloot om de hele bies eraf te naaien en met de hand aan te zetten. Het kostte me een extra avond, maar wauw ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! 

Bargello quilt MaMarieke

Hij hangt nu te pronken op de kamer van onze oudste knul. Hij is er ongelooflijk blij mee.... 
en ik??
Ik heb een klein beetje spijt dat ik deze quilt aan hem beloofd had, ik had nog wel een mooi plekje geweten waar ik hem ook elke dag zou zien ;). Maar ik vind het ook wel weer heel bijzonder dat hij zo enthousiast was en nog steeds is. 


11 opmerkingen:

 1. hij is heel erg mooi geworden en snap best dat hij hem wilden hebben, mooi ook die zwart zijkanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi kleurrijk geheel.
  Knap gedaan hoor.
  Leuk dat enthousiasme van jouw oudste. Gewoon heel vaak op zijn kamer een kijkje nemen ;-).
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik loop wat trappen op en af ;). Zijn kamer is op zolder. Maar ja, ik vind het eigenlijk ook gewoon super tof dat hij er zo blij mee is.

   Verwijderen
 3. Wat een prachtig kleurpalet is het geworden!!
  Beschouw het gewoon als een heel groot compliment dat oudste deze graag op zijn kamer wil hebben. Enne, voor die lege plek die jij in gedachten had kan je toch een andere gaan maken????? Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha dochterlief wilde ook al precies dezelfde hebben... maar ik ga echt niet eenzelfde nog eens maken. Maar er komt zeker weer een vervolg.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...