woensdag 31 mei 2017

De winnaars van de naaiwedstrijd

Wauw ik ben echt onwijs verrast! 
Eerst al door de enorme hoeveelheid inzendingen voor de wedstrijd. Ongelooflijk leuk was dat! 
Maar nu ook nog eens door de massale reacties op mijn oproep om vooral je stem uit te brengen op jouw favoriet. Meer dan 1000 mensen hebben de moeite genomen om te komen stemmen. 
Mijn 5 jarig jubileummaand zal ik niet snel vergeten door jullie. 
Dank jullie wel!!

Maar goed, dan zijn jullie (en met name de finalisten) natuurlijk heel erg benieuwd wie er gewonnen heeft. 

Categorie 1. Flock- en flexfolie

Je kon je stem uitbrengen op: 
 • het prachtige politie shirt, waarbij het logo zoveel gelijkenis had dat ik werd gewaarschuwd dat dat eigenlijk niet mocht, vandaar het plaatje wat over het logo geplaatst is. De applicatie was gemaakt op een standaard gekocht shirt. Lekker praktisch is dat, dat doe ik zelf ook zo vaak ;). 
 • Een zwier Solis jurk met een zeer gedetailleerde applicatie op het voorpand en een applicatie op het rugpand. Deze jurk werd nog net op de valreep ingezonden op zondagavond.
 • Een stoer dino shirt wat zelf genaaid was met een prachtige applicatie van meerdere kleuren, geheel passend bij de stof. Wat zal er een kereltje blij rond lopen in dat shirt! 
Uitslag MaMarieke naaiwedstrijdHet was heel spannend om deze stemming te volgen, het verschil is dan ook niet groot, maar Janneke heeft met de Solis jurk een jaarabonnement gewoon op Plot at home en het foliepakket!


Categorie 2. kleding

Aangezien er 2 prijzen in deze categorie te verdelen waren, waren er 6 inzendingen genomineerd.
Je kon je stem uitbrengen op:
 • De tricot blouse van Dorine waarin op een aantal plaatsen paspelband verwerkt zat, een kraag en knoopsluiting
 • De Ole, Theo en Cisse. Jessie van Stipjes en datjes heeft haar zoon volledig gekleed in eigen gemaakte kleding. Prachtige details, slim om het 2de knoopje en knoopsgat anders van kleur te doen, echt design!
 • De prachtige lingerie set van Neeltje van Stofgoed. Zelf getekend en passend gemaakt. Om lycra en kant te naaien komt veel kennis bij kijken.
 • Het zelf getekende schattige jasje van Judith voor haar dochter. Ook hier was paspelband in verwerkt, prachtige grote knopen  en een lief kraagje.
 • Het recycle en rest verwerkings jurkje van Dorine. Blijft lef hebben om zoveel kleuren en zoveel verschillende stoffen te combineren en te naaien tot een hip jurkje.
 • Een heerlijke zomerse tricot jurk die Rachel voor zichzelf genaaid heeft met raglan mouwen en een mooie halslijn. De pasvorm is prachtig.

Uitslag MaMarieke naaiwedstrijd

Met 25,5% van de stemmen heeft Judith gewonnen met haar zelf ontworpen zomerjasje! Op de voet gevolgd door Jessie die haar zoon volledig in eigen genaaide kleding stak met 22% van de stemmen.

Judith, jij wint een patroon naar keuze van Sofilantjes, 1 meter stof naar keuze en 5m Framilon®.
Jessie, jij wint een patroon van Zonen09 naar keuze, 1 meter stof naar keuze en 5m Framilon®. 


Categorie 3. Divers
Er kon gestemd worden op

 • De prachtige handtas van Gerda die gemaakt werd van lappen die zij al enige tijd in haar kast had liggen. Met Soft&stable verstevigde zij de tas, vandaar dat hij zo mooi rechtop blijft staan.
 • Een stoer tshirt van Rachel waarbij de laatste restjes van een lap verwerkt werden in de mouwen en met een applicatie op het voorpand met vliesofix vastgezet en daarna opgestikt.
 • En tot slot een lief eigen ontworpen blousje met prachtige handgeborduurde applicatie gemaakt door Judith.
Uitslag MaMarieke naaiwedstrijdZonder enige twijfel vanaf het hele eerste begin bleef de handtas van Gerda koploper. 

Gerda, jij wint dan ook het jaarabonnement op Stitch at home, 20 wonderclips, 10 naadtoeslagmagneten en 50cm Insul Bright.


Als dank voor het uitbrengen van je stem geef ik ook nog 3 applicatie pakketjes weg.
Random org hielp mij hierbij.

Uitslag MaMarieke naaiwedstrijd

nr 723: Tessa Geul
nr 46: Aafke Zuidema
nr: 831: Diana (met fam-vogels in email adres)


Dan ben ik nog niet klaar, want ik gaf ook nog 2 keer een samennaaidag weg. In het najaar zullen er weer een samennaaidag georganiseerd worden en heel misschien nog voor de zomervakantie. Datum volgt in overleg! 
Wie de gelukkigen zijn heb ik als volgt bepaald. Voor de stemming heb ik zelf een top 6 gemaakt van mijn favorieten. Wie niet in de prijzen is gevallen bij de stemming, mag gezellig hier een hele dag komen naaien.

Eén van mijn favorieten die niet in de prijzen is gevallen is de jurk van Rachel. Die halslijn vind ik echt prachtig, het model staat haar heel goed en de maatvoering klopt gewoon. 
Een andere favoriet was de lingerie set van Neeltje. Ik vind het altijd knap als iemand lingerie kan naaien. Deze set vind ik er zo prachtig uitzien, echt hoger naaiwerk waar je wel even mee bezig bent! 
Dus Rachel en Neeltje, het lijkt me super tof om jullie hier in mijn atelier te mogen verwelkomen voor een hele lange naaidag met elkaar! 


Lieve naaisters en lezers, dank jullie wel voor deze top wedstrijd en de onvergetelijke maand! 
Dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie hebben in MaMarieke om gezellig te komen rondneuzen online, je winkelmandje te vullen en langs de kassa te gaan, om vervolgens de meest prachtige dingen te maken van de aangeschafte producten. Zonder jullie had ik deze maand niet kunnen vieren!! 

Nog tot middernacht kan iedereen met 10% korting bestellen in de webshop.
Gebruik dan code: 5jaar

Tot slot vraag ik aan de prijswinnaars om via email contact met mij op te nemen. 
Je kunt mailen naar: marieke (aapje) mamarieke .nl
(de spaties even weglaten en het aapje vervangen door het welbekende tekentje)

Heel erg veel naaiplezier voor iedereen!17 opmerkingen:

 1. Jeej! En ook nog de prijs die ik graag zou willen winnen, Zonen09 ( van Sofilantjes heb ik bijna alle patronen al). Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd!! Ik was al bijna bang dat je alle Zonen09 patronen zou hebben aangezien je je knul in zonen09 gestoken had, gelukkig niet dus. Jij bedankt voor het meedoen :)

   Verwijderen
  2. Ik heb: jacob, theo kids, cisse, ole, billie, lars.
   Maar mijn vriend wil ook graag Theo's, dus ik zou graag de heren versie willen.

   Verwijderen
  3. Gefeliciteerd Jessie. En verrassend dat jij nog niet alle Zonen09 patronen hebt ;-)

   Verwijderen
 2. Wow, wat leuk dat ik een van de winnaars ben! Iedereen heel hartelijk bedankt dat je op me gestemd hebt. En natuurlijk Marieke voor het organiseren van deze wedstrijd en de leuke prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Winnaars van harte!
  Heb geen prijs,maar vond het echt een eer dat ik bij de geselecteerden zat, met 2 naaisels nog wel 😄! Dankjewel Marieke!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut tof dat je meegedaan hebt en je hebt prachtige kledingstukken gemaakt :).

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dames gefeliciteerd en Marieke bedankt voor het organiseren. Dankzij jouw deadline heb ik wat uurtjes lopen zwoegen op die BH. Want een snel projectje is het niet. Maar heerlijk nu hij af is. En samen naaien lijkt me leuk. Ik zal je een mailtje sturen, maar volgens mij heb je mijn mailadres al?!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allemaal van harte gefeliciteerd! Natuurlijk de prijs winnaressen, maar ook iedereen die in de finale zat, want dat vind ik zelf al een hele gave prestatie!

  En wat vind ik het leuk dat ik een samen naai dag heb gewonnen:-)))

  Marieke: hartelijk bedankt voor het organiseren van deze super leuke wedstrijd en voor het elke keer weer netjes in orde brengen van de pakketten die bij jou besteld worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Kiezen was best moeilijk, er zat zoveel leuks tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd dames en veel plezier met de prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd aan alle winnaressen! Geniet van jullie prijzen =)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...