maandag 22 mei 2017

kraamkadootje voor de naaiwedstrijdMarleen  naaide dit kraamkado.

******

Een baby’tje geboren! Snel een cadeautje maken en in de kraamweek gezellig even langs gaan. 


kraamkadootje voor de naaiwedstrijd van MaMarieke

 Voor het patroon heb ik een eigen ontwerp gebruikt. Het geheel is zeer snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het giletje zit in 25 minuten en het broekje in 20 minuten in elkaar. Gewoon leuk om in korte tijd een kraamcadeautje in elkaar te maken. Dit alles met de lockmachine. 
giletje, kraamkadootje, naaiwedstrijd MaMarieke

Waar de kamsnaps komen op het voorpand strijk ik een klein reepje vlieseline ter versteviging in.

 Werkwijze: Voor het giletje lock je eerst de schouder- en zijnaden aan elkaar van zowel de boven als onderstof Vervolgens lock je de armsgaten van boven- en onderstof aan elkaar. Let hierbij wel op dat je steeds de stof kan keren. Eerst even spelden en kijken of het goed zit. 
Vervolgens lock je de hals en onderkant van de stoffen aan elkaar aan de binnenkant. Steeds goed opletten of je het nog goed kan keren. 
Tot slot naai je met de naaimachine het keergat (middenvoor) dicht. Kamsnaps erin en klaar is kees. Het broekje is geheel met de lockmachine in elkaar gezet. Middenachter zit een labeltje, zodat makkelijk gezien wordt wat voor of achter is. Boordjes zijn van dezelfde stof en worden iets gerekt aangelockt. Om het setje compleet te maken er een hemdje bijgekocht. 

******
Dank je wel Marleen. De kersverse moeder zal vast blij zijn met zo'n uniek handgemaakt kado!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...