zaterdag 20 mei 2017

Zomerjas voor onze tiener

De avond voor zijn 10de verjaardag zei onze grote knul dat hij morgen een zomerjas aan wilde. Oeps... dat was wel erg kort dag. Toch waagde ik een poging, maar nee dat ging me toch niet lukken. Ik had een dag langer nodig. Voor het blog nog iets langer aangezien ik steeds vergat foto's te maken. Gisterenochtend vlak voordat we naar school gingen, zette ik hem toch stiekem even op de foto terwijl hij naar de grote graafmachine bij de buren aan het kijken was. 

Knul koos het patroon Born to run uit Ottobre 4/2012.

Softshell zomerjas, Ottobre

Ik maakte een lengte 164, shocking! Maar verwacht dan ook wel dat de jas nog even mee kan. Breedte is 146, ook daarin kan hij nog wel wat groeien.....

Softshell zomerjas, OttobreWat is de kleur moeilijk te fotograferen zeg! De kleur op de andere foto's is beter. Ook heb ik de jas niet netjes recht op de hanger gehangen.... naaien gaat mij beter af dan foto's maken ;).
Om de lange rits in te zetten heb ik gebruik gemaakt van Stylefix, ook wel wondertape genoemd. Normaal speld ik altijd de rits, maar in softshell wil je niet zoveel prikken. Ik had al van velen gehoord dat stylefix makkelijk werkt bij het inzetten van een rits, nou en daar ben ik het geheel mee eens. Wat onwijs simpel en snel werkt dat! 

Patroon: nr 40 uit Ottobre 4/2012
ritsen uit voorraad.


10 opmerkingen:

 1. Een hele leuke jas. Staat hier ook eens op de planning, maar mijn uitstelgedrag en drempelvrees hebben de bovenhand momenteel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon proberen, is echt niet zo moeilijk hoor! Lukt je vast :)

   Verwijderen
 2. Leuk is hij zeg:-))) ! Heb je de boordjes er los aangenaaid of alleen de stofomgeslagen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het als losse boorden eraan gezet. Denk dat ik nog een extra stiksel in de onderboord ga geven, zodat hij minder opbolt.

   Verwijderen
 3. Gave jas. Je actie komt als geroepen, want de voorraad moet nodig aangevuld worden. Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je blieft en graag gedaan :). Ben benieuwd wat je in je mandje gaat gooien. Veel shop en daarna naaiplezier!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...