vrijdag 26 mei 2017

Van flater naar super toffe tas van kurkleer!

Wat was het een opgave om een patroon te vinden voor mijn nieuwe handtas. Ongelooflijk, er is gewoon teveel keus. Veel te lang heb ik op pinterest rond gekeken, mijn boeken doorgebladerd, nog eens op het wijdeweb rond gescrold, weer toch mijn boeken gepakt om vervolgens een foute keus te maken. Hoezo dom?! Anyway, ik weet nu dat het patroon uit "Mijn fantastische tas" niet zo fantastisch is. Toen de buitenkant van de tas af was, was ik enigszins niet te genieten. 

Grofweg zag de tas er zo uit. Alleen dan zonder de weggeslagen flap en hengsel. Uber saai, ookal had ik het kurkleer overdwars geplaatst om een voorvak met magneetsluiting te creëren.

Saaiste tas ever, kurkleer


Voorvak, sluiting met magneet

Arme kerel van me, want soms heb je van die "bad"moments die samenvallen.... hij moest het wel verduren. Sorry schatje :).

Mijn waardeloze humeur zorgde ervoor dat ik niet in slaap kon vallen. Maar hé dan krijg je wel de beste ingevingen!! Ik tenminste dan wel. Na een kort nachtje, ging ik de volgende ochtend direct aan de slag. Mijn humeur werd met de steek beter! En zie hier het resultaat :)

handtas van kurkleer, MaMarieke

Ik had nog een stuk jeans liggen, welliswaar met een beetje stretch. Terwijl ik de flap aan het maken was, viel mijn oog op wat scheve restjes kurkleer. Ik legde het op de losse stof en zo ontstond het patroon. Ik werd echt heel enthousiast. Ik moest wel een heel stuk los halen om de flap erop te zetten. Extra veel keerwerk, wat toch wel een uitdaging is met kurkleer. Ik was echt verbaasd dat al dat extra keren geen sporen achter gelaten hebben.  

Voor de goede kijkers bij de 2de foto.... ik heb inderdaad het oorspronkelijke voorvak en dus voorkant van de tas, tot achterzijde gebombardeerd. Noodgedwongen omdat ik ook de rits er fout om in gezet had. Ik draag altijd mijn tassen links en wil als de rits gesloten is, dat de runner aan de voorzijde zit. Ook dat was dus niet goed gegaan de eerste avond. Eigenlijk is zo'n groot achtervak heel erg handig!

voering kurkleertas MaMarieke

De voering had ik ook al in elkaar zitten voordat ik de flap ging maken. Toevallig had ik voor blauw gekozen en matcht het prima met de jeansflap. Ik maakte een ritszakje en een steekzak erin. Lekker praktisch.

 Voorlopig ga ik deze tas gebruiken. Al vind ik hem wel wat groot... en ik mis handige vasthoud flapjes om de rits makkelijk open en dicht te trekken. Stond niet in het patroon enneh, tja jullie begrepen al dat ik niet mijn beste avond had ;), dus zelf ook niet aan gedacht toen. Ik had al genoeg uitgehaald en had geen zin om nog eens meer uit te halen. Wel ben ik echt super blij met de flap! De donkere jeans en kurkleer steken zo mooi af. 

20 opmerkingen:

 1. Proest, ik heb toch wel even goed gelachen met je relaas. Het oorspronkelijke resultaat was misschien maar saai, maar je ingeving was geweldig!!! Ik zou daar nooit opkomen, maar ik vind het gewoon supermooi! Dus, ondanks de omweg mag je vollenbak genieten van het eindresultaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan om eens een eerlijk beschrijving over het maakproces te geven van deze toffe tas :). We zijn niet allemaal perfect toch ;).Tx voor je reactie!!

   Verwijderen
 2. Oeps, dat moet een avond zijn geweest. Maar het resultaat mag er nu wel zijn. Hier mag je best even trots op zijn. Mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man is eroverheen gekomen.... en is ook blij met het eindresultaat... een blije vrouw ;) (en een mooie tas)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. tx! Toch fijn dat iedereen er wel om kan lachen zoals het gegaan is. Dat kan ik nu ook.

   Verwijderen
 4. Een heel leuke flap als resultaat. Tja we kennen allemaal wel van die avonden 😉 ik had het onlangs met een hemd, denk dat mijn man het bijna zo had aangetrokken om van mijn gezaag af te zijn 😉 gelukkig hielp een nachtje slapen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat het uiteindelijk bij jou ook goed gekomen is... en dat je het herkent ;). hihi en ik zie het al voor me, net niet af hemd .... bij de aantrek poging nog meer steekjes los. Soms is het gewoon beter om ons vrouwen in ons sop gaar te laten koken, komen mooie oplossingen door!

   Verwijderen
 5. Super! Die combinatie met jeans is echt wel een prachtige ingeving geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo wat is dit mooi geworden!! Wel erg vervelend als het niet gaat zoals jij het in je hoofd hebt. Als dat hier gebeurt dan doe ik mijn kelderdeur dicht en dan hoeft er ook even niemand te komen haha. Dus ik kan het mij goed voorstellen hoe het gegaan is bij jullie thuis. En ondanks je korte nacht is het een super tas geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha dus jij sluit je weleens op in je kelder :). Heerlijk koele plek nu dan ;). Gebeurt vast niet zo vaak.

   Verwijderen
 7. Je tas ziet er erg leuk uit met een geweldige flap. Een tas kan nooit groot genoeg zijn in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk heb je wel gelijk.... het was gewoon ff wennen na mijn kleine oranje Celeste om opeens weer te moeten zoeken in mijn tas... omdat ik teveel zooi mee kan nemen.

   Verwijderen
 8. Hij is echt super gaaf geworden zeg, wauw!!! Hoe vaak heeft men al aan je gevraagd waar je die mooie tas hebt gekocht;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha nog geen enkele keer.... iedereen weet wel dat ik nooit tassen koop :). Maar tx voor het compliment!!

   Verwijderen
 9. Hij is echt super gaaf geworden zeg, wauw!!! Hoe vaak heeft men al aan je gevraagd waar je die mooie tas hebt gekocht;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel herkenbaar, maar hij is super leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach ja...Zo herkenbaar! Arme manlief...
  Mooie tas het het uiteindelijk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ik voel me ondertussen echt gewoon helemaal normaal nu iedereen het zo herkenbaar vindt! Dank jullie :)
   Maar Tialda.... ik heb wel vals gespeeld... dat hemdje is nog steeds niet af *oeps* . Errug he?!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...