dinsdag 26 maart 2019

Help een groene jurk voor mezelf!

Kies een kleur die je niet snel zou kiezen, dat was criterium 2 van mijn uitdaging. 
Heel eerlijk? Dat vond ik echt een uitdaging. 
Heb echt even moeten nadenken welke stof ik zou gaan gebruiken. Ik besloot om de Amsterdam groen te gebruiken van Swafing.  Daarna moest ik ook echt nog een tijdje aan het idee wennen dat ik iets met groen ging maken. Ik heb eh had, niets groens in mijn kast hangen. 

Toen ik eenmaal gewend was aan het idee, moest ik nog bedenken wat ik zou gaan naaien. De andere 2 criteria had ik immers al verwerkt en dus vond ik zelf dat ik kon gaan naaien wat ik ook nodig had, een tricot jurk met lange mouwen. Aangezien ik de nodige kilo's kwijt geraakt ben en mijn figuur nogal veranderd is, moest ik ook een nieuw patroon pakken of in ieder geval een nieuwe maat. 

Halla Elise dress

Ik koos als basis de Elise wrap van Halla. De kraag vind ik zo ontzettend fijn dragen, net iets warmer dan een lage halslijn. Ik tekende hem helemaal opnieuw, veranderde de rok in een strakkere rok en verlengde de mouwen en maakte er een brede manchet aan. Verder voorzag ik hem van een coupenaadje en de mouwinzet veranderde ik ook aanzienlijk. 


Ik combineerde het groene stofje met de light navy uni tricot.
Hier draag ik een thermolegging eronder, kleurt prima maar voor nu wel wat warm. Mijn plan is om in dezelfde uni kleur nog een legging te naaien. Mooie uitdaging want heb nog geen patroon daarvoor.

coverlock

Uiteraard werkte ik de jurk netjes af met de coverlock. Soms krijg ik per email nog wel eens de vraag of ik nog steeds blij ben met mijn wissel van de Janome naar de Babylock. Nou absoluut, ben er zo blij mee, geen overgeslagen steken, gewoon altijd een mooie steek.


  Hier word ik altijd zo blij van....... dat je echt perfect op de naad gestikt hebt.
Lukt lang niet altijd hoor ;) ik knip ook wel eens een randje stof weg.

Ik ben echt onwijs blij met deze uitdaging! 
Zonder de uitdaging had ik zeker dit stofje laten liggen. Ben heel blij met de jurk en ik denk dat ik vaker eens iets groens ga pakken. 

Het groene bloemetjes stofje kun je hier vinden, klik. Vandaag en morgen krijg je nog eens 12% korting op dit stofje en op de blauwe variant


16 opmerkingen:

  1. Wauw! Die is mooi geworden!!! Prima geslaagd toch? En een leuk (legging) patroon, gratis, is de eden legging van Bellasunshinedesigns.com ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je tip! Heb gisteren het patroon gedownload en geplakt. Vandaag hopelijk tijd om hem even in elkaar te zetten :).

      Verwijderen
  2. Een super geslaagde jurk zo😍! (Ik had, net als Linda, ook al hetzelfde patroon van bellasunshinededign willen aanraden voor een legging😉)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben gelijk gisteren met het legging patroon aan de slag gegaan. Hopelijk vandaag tijd om hem te naaien.

      Verwijderen
  3. Wauw, ik vind dat dat groen jou mooi staat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Staat je heel leuk!
    Onlangs maakte ik ook iets groens voor mijzelf. Heel anders dan anders, maar erg blij mee. Soms zo goed om buiten je comfortzone te gaan. Kan verrassend goed uitpakken.
    Veel plezier van je mooie jurkje!
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ja ben zo blij met deze uitdaging! Grappig dat je toch vaak naar dezelfde kleuren terug gaat. Maar ik ga zeker nog wel eens iets groens maken!

      Verwijderen
  5. Wat leuk om zo uit je comfort zone te stappen qua kleur, staat je toch super!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heel mooi, lijkt me inderdaad niet simpel omdat je uiteraard ook nog een kleur wilt kiezen waar je mooi mee staat, wat zeker het geval is!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk dat een nieuwe kleur in je garderobe zo goed is geslaagd! Waar uitdaging al niet goed voor is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat je nu een mooie jurk hebt in een kleur /stof die je anders nooit gekozen had!! Ik vind hem je erg mooi staan en de kleur kan je prima hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...